Stanovi jeftiniji, prodaja prepolovljena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovi jeftiniji, prodaja prepolovljena

SUBOTICA - Teška ekonomska situacija, a i visoke stope kamata na stambene kredite, prepolovile su ove godine prodaju stanova u Subotici, tvrde u lokalnim agencijama za promet nekretnina.

Podaci agencija za nekretnine pokazuju da su cene stanova u starogradnji manje za 30 odsto nego što su bile prošle godine u ovo vreme.

Sada se, naprimer, za kvadratni metar starijeg stana u Subotici plaća 650 evra, a novi stanovi su za oko 20 procenata jeftiniji nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lani, bez obzira na lokaciju.

Kvadratni metar novog stana košta, naime, od 850 do 1.100 evra, što je približno za petinu jeftinije nego pre 12 meseci, ističu prodavci ovlašćeni za promet tih nekretnina.

Vlasnici subotičkih agencija za nekretnine tvrde da su sadašnje cene stanova u Subotici realne u odnosu na druge gradove u Srbiji.

Većina anketiranih građana smatra da su cene stanova i dalje nepovoljne, kao i stambeni krediti, pa se zbog toga ne odlučuju na kupovinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.