Željko Sertić ministar privrede

Izvor: Radio 021, 19.Avg.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Sertić ministar privrede

Premijer Aleksandar Vučić predložio je danas predsednika Privredne komore Srbije Željka Sertića za novog ministra privrede.

Sertić je privrednik iz Novog Sada i predsednik Privredne komore Srbije od marta 2013. godine.

Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja. Sertić je inače vlasnik preduzeća "Komrad", član je borda direktora Evrokomore, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bio je proglašen i za najboljeg menadžera jugoistočne i srednje Evrope. Član je SNS.

U medijima su se kao kandidati pominjali Igor Mirović, predsednik "Metalac grupe" Dragoljub Vukadinović i vlasnik "Alko grupe" Miroljub Aleksić.

Podstimo, Skupština Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija. Vujović će obavljati ovlašćenja ministra privrede do zvaničnog izbora novog. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi skupština trebalo da izabere novog ministra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Željko Sertić kandidat za ministra privrede

Izvor: Beta, 19.Avg.2014

BEOGRAD, 19. avgusta 2014. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić dostavio je u utorak Skupštini Srbije predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede, potvrdjeno je agenciji Beta u Skupštini Srbije...Željko Sertić je član Srpske napredne stranke i trenutno na funkciji predsednika...

Nastavak na Beta...

Sertić kandidat za ministra privrede

Izvor: B&F Online, 19.Avg.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić dostavio je danas Skupštini Srbije predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede. Sertić je član Srpske napredne stranke i trenutno na funkciji predsednika Privredne komore Srbije (PKS). Diplomirani je menadžer i privrednik iz Novog Sada, koji...

Nastavak na B&F Online...

Sertić: Izgraditi ambijent za poslovanje, investiranje i reforme

Izvor: Blic, 19.Avg.2014

Izgradnja što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, ključni su problemi na koje će se fokusirati Željko Sertić, kojeg je premijer...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.