Zaštitnik građana osudio ispisivanje pretećih grafita Saši Mirkoviću!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana osudio ispisivanje pretećih grafita Saši Mirkoviću!

Na zidu kuće narodnog poslanika Saše Mirkovića nepoznato lice ispisalo je crnim auto-lakom "smrt SNS" sinoć oko 21 sat. To je drugi napad na Mirkovića, na čiju kuću je u novogodišnjoj noći 2012. godine bačena bomba, a počinioci ovog dela još nisu pronađeni

Zaštitnik građana Saša Janković najoštrije je danas osudio ispisivanje pretećih grafita mržnje na kući narodnog poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Saše Mirkovića.

- Pozivi na smrt upućeni bilo kojoj političkoj partiji – u ovom slučaju Srpskoj naprednoj stranci, odnosno njenim pripadnicima su sramni, kažnjivi, ugrožavaju ljude i podrivaju sam osnov demokratskog uređenja - istakao je Janković u saopštenju koje je uputio javnosti.

Počinioci takvih dela, ukazao je on, moraju biti identifikovani i sankcionisani, ali se istovremeno mora delovati i preventivno.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Već dugo upozoravam da je nužno smirivati, a ne raspirivati atmosferu konflikta u društvu, koja je narasla do pretećih razmera. U Srbiji jača antagonizam između različitih društvenih i političkih grupa - ocenio je zaštitnik građana.

Neistomišljenici, istakao je Janković, nisu protivnici koje treba likvidirati, čak ne ni pobediti, već učesnici procesa u društvu koje pođednako pripada svima i u kome se iz različitih uglova vide različiti kvaliteti i problemi.

Na zidu kuće narodnog poslanika Saše Mirkovića nepoznato lice ispisalo je crnim auto-lakom “smrt SNS“.

Foto: Marko Todorović, tvbest.rs

Poruka na zidu kuće na Bežanijskoj kosi u Beogradu ispisana je sinoć oko 21 sat.

Slučaj je prijavljen beogradskoj policiji koja je došla i izvršila uviđaj.

To je drugi napad na Mirkovića, na čiju kuću je u novogodišnjoj noći 2012. godine bačena bomba, a počinioci ovog dela još nisu pronađeni.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zaštitnik građana: Sramni su grafiti mržnje na kući Saše Mirkovića

Izvor: Kurir, 30.Nov.2014, 07:31

Na zidu kuće narodnog poslanika Saše Mirkovića na Bežanijskoj kosi, u Beogradu nepoznato lice je crnim auto-lakom ispisalo „Smrt SNS“..BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković najoštrije je osudio ispisivanje pretećih grafita mržnje na kući narodnog poslanika Saše Mirkovića...- Pozivi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.