Vukadinović: Očigledna nesloga unutar vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Očigledna nesloga unutar vlade

BEOGRAD -

Jedino što ovoj vladi može skratiti vek je unutrašnja nesloga i rascep odnosa na relaciji Dačić-Vučić-Dinkić, "a iz aviona se vidi da tu stvari stoje prilično loše i da vek vlade najviše zavisi od procene SNS i Aleksandra Vučića, ocenio je analitičar Đorđe Vukadinović.

"A iz aviona se vidi da tu stvari stoje prilično loše i da vek vlade najviše zavisi od procene SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Aleksandra Vučića da li im više odgovara da ubrzano forsiraju nove izbore ili da čekaju još neko vreme dok ne steknu više iskustva i ne inkorporiraju se dublje u strukture vlasti", rekao je urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović listu "Danas".

Prema njegovim rečima, vlada ima više nego stabilnu većinu i još barem nekoliko "rezervnih glasova za zlu ne trebalo".

"Čak i da je DS u boljem stanju, ovo nije vlada koja može biti srušena u parlamentu. Uostalom, teško je zamisliti bilo kakvu opozicionu akciju koja bi, na primer, mogla da okupi Tadića, Koštunicu, Šešelja, Pajtića, Đilasa i Jovanovića, a sve i kada bi se okupili, opet teško da bi mogli ozbiljnije ugroziti ekipu na vlasti", istakao je Vukadinović.

Prema njegovim rečima još je rano za ozbiljnu ocenu rada nove vlade.

"Ova vlada je još neka vrsta mačke u džaku. To je koalicija okupljena sa ciljem slanja u političku penziju Borisa Tadića, baš kao što je prethodna bila formirana na platformi penzionisanja Vojislava Koštunice, i sem toga nemaju ništa zajedničko", rekao je on.

Kako je istakao, "to je jedan miks liberalne i socijaldemokratske priče, desnice i levice, elitizma i populizma, iz kojeg valjda samo Bog zna šta će na kraju ispasti".

Vukadinović je rekao da je politički razumljivo i u skladu s ovdašnjom političkom praksom i tradicijom da SNS sada želi da prekomponuje lokalne vlasti u kojima je većina formirana sa DS.

"Meni se to u principu ne dopada i mislim da je suprotno ideji demokratije, a da i ne govorimo da na neki način obesmišljava postojanje lokalnih izbora", istakao je Vukadinović.

On je primetio da je, interesantno da se većina ljudi ne buni protiv takve prakse, nego je i prihvata sa obrazloženjem da je bolje imati lokalnu vlast po volji centra, nego onu koja bi mogla biti u nemilosti - što je tačno, ali mnogo govori i o karakteru naših vlasti, o mentalitetu naroda, kao i o odnosima koji vladaju u Srbiji".

On je naglasio da je "naprednjacima rejting malo porastao nauštrb ostalih koalicionih partnera, a DS malo opao".

No, ako bi kojim čudom ostali (DS) u jednom komadu i ako ih ne rasture aferama i hapšenjima, mislim da bi DS u dogledno vreme mogao da ojača u odnosu na poslednji izborni rezultat, ocenio je Vukadinović.

"Trenutno je najveća misterija SPS, odnosno Ivica Dačić, i kada je stranački rejting i kada je buduća politika u pitanju", naglasio je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.