Vučinić: N.Sad za subvencije izdvojio 123,3 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučinić: N.Sad za subvencije izdvojio 123,3 miliona

Zamenica predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Grada Novog Sada Dina Vučinić izjavila je danas da je iz gradskog budžeta za različite vidove subvencija i podsticaja u 2015. godini izdvojeno 123.300.000 dinara.

Vučinićeva je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama novosadskog odbora SNS rekla da je aktuelna gradska administracija predvođena gradonačelnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milošem Vučevićem za subvencionisanje ženskog preduzetništva i samozapošljavanja žena opredelila pet miliona dinara, dok je dodatnih 500.000 dinara izdvojeno za stimulisanje starih zanata.

"Ova godina je proglašena godinom preduzetništva u Srbiji i gradska administracija Novog Sada snažno stimuliše razvoj preduzetništva, posebno kada je o ženama reč, o čemu svedoči i podatak da je prioritet u projektima samozapošlajavanja dat ženama", rekla je Vučinić.

Ona je istakla da je pomenuta sredstva od 123,3 miliona dinara u raznim projektima koristilo 679 lica i naglasila da je za poslednje četiri godine od kada je Miloš Vučević gradonačelnik, Grad Novi Sad uspeo da sanira stanje u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" i da kao prvi u Srbiji pokrene projekat subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, pa je ove godine u vrtiće u Novom Sadu upisano 16.000 mališana.

"Gradska vlast je na delu pokazala kako se vodi briga o građanima, a šta bi tek sve mogli da uradimo da prethodna vlast predvođena Demokratskom strankom nije bacila 1,3 miliona evra prilikom izgradnje dva bulevara i 564 miliona dinara za izgradnju centralne kuhinje koja nikada nije završena", naglasila je Vučinić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.