Vučiću, priznaj krađu!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Maj.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću, priznaj krađu!

Srpska napredna stranka ne može određivati rezultate izbora u Srbiji. Rezultati izbora su onakvi kako su građani Srbije glasali u nedelju, 24. aprila. Cela Srbija zna da su sve velike opozicione liste ušle u Narodnu skupštinu, kaže u intervjuu za "Vesti" Boško Obradović, lider Dveri.

x Tražite ostavke čelnika Republičke izborne komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Dejana Đurđevića i Miladina Kovačevića?

- Otkrili smo izbornu krađu, tražimo ostavke Miladina Kovačevića, direktora Zavoda za statistiku i Dejana Đurđevića, predsednika Republičke izborne komisije. Četiri dana je trajalo brojanje glasova za manje od dva odsto biračkog tela, da bi se našao način izborne krađe kojim bi se neka od izbornih listi opozicije spustila ispod cenzusa. I da bi ti ukradeni mandati pripali Srpskoj naprednoj stranci. To jednostavno neće moći da prođe.

x Međunarodne organizacije prate izbore u Srbiji. Da li ste pričali sa njima o ovome što govorite?

- Tek su najavljeni sastanci sa predstavnicima međunarodnih organizacija koje prate izbore. Sa onima sa Zapada, ali i sa onima sa Istoka. Mi ćemo ih detaljno upoznati sa svim izbornim manipulacijama, prekrajanjem volje građana, i očekujem da će oni reagovati i da neće dozvoliti da se ovde glumi izborni proces, a da se zapravo kradu glasovi.

x Pozvali ste građane da na mirne proteste. Šta ako vlast ne pristane na to što tražite?

- Iz toga vidite da smo mi faktor mira i stabilnosti, a ne faktor destabilizacije ove države. Prešli smo preko neviđene izborne krađe. Najavili smo podnošenje krivičnih prijava, moraće da odgovara onaj ko je pokrao izbore. Na prvom mestu to je predsednik RIK-a, a onda i direktor Zavoda za statistiku, kao i svi drugi koji su učestvovali u lancu izborne krađe, posebno na Kosovu i Metohiji, gde su najdrastičniji primeri. U duhu ovih hrišćanskih praznika pozvali smo Aleksandra Vučića da bude čovek, da bude Srbin, da bude hrišćanin, da bude demokrata i da izađe na Vaskrs i kaže šta su pravi rezultati izbora, a ne da ih krade.

x Za nekoliko dana će na 15 biračkih mesta biti ponovljeni izbori, šta poručujete građanima?

- Najvažnije je da odbranimo izbornu volju građana, izraženu 24. maja, da 4. maja glasamo za liste opozicije. Duboko sam uveren da zajedničkim snagama na tim izborima možemo da pobedimo Srpsku naprednu stranku i da to bude početak jedne nove političke ere u kojoj naprednjaci više neće moći da rade sve što im padne na pamet.

- Verujem da će opozicija u budućem sazivu Skupštine Srbije biti snažan faktor. Verujem i da ćemo zaustaviti sve ono što Srpska napredna stranka radi na štetu svih građana Srbije - ubeđen je Obradović.

* Ameri ruše Vučića preko "cenzus koalicije"!

* Šešelj se nudi: Vučiću, uzmi me za ministra finansija!

* Izborni preokret: Dveri-DSS ispod cenzusa

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.