Vučić u ponedeljak o merama protiv odgovornih

Izvor: TimockeVesti.net, 03.Mar.2013, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u ponedeljak o merama protiv odgovornih

Na sednici predsedništva SNS danas nije bilo reči o rekonstrukciji vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni…
Na sednici predsedništva SNS danas nije bilo reči o rekonstrukciji vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste u svom radu, rekao je potpredsednik strnke Igor Mirović. Mirović >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << je posle sednice rekao novinarima da će lider stranke Aleksandar Vučić u ponedeljak saopštiti konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu.
On je ponovio da ne može da govori o imenima ali da je reč i o ministrima, kao i drugima koji su činili propuste a nisu članovi stranke ali su uključeni u sistem rada ministarstava.
Mirović je naveo da će Vučić javnost o tome obavestiti u ponedeljak jer se želi da se u sledeća dva dana prikupe svi relevantni podaci i donesu prave odluke koje će biti predstavljene javnosti.
Monstruozna kampanja DS, kukuruz nije izvožen u Nemačku
Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da Demokratska stranka vodi monstruoznu kampanju usmerenu protiv interesa Srbije, privrede, poljoprivrede i seljaka, a da je deo te kampanje i informacija da je u Nemačku izvežen zaraženi kukuruz.
Mirović je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva stranke pokazao izveštaj Uprave carina prema kome se, kako je naveo, vidi da Srbija u poslednjih 14 meseci, odnosno tokom cele prošle i prva dva meseca ove godine uopšte nije izvozila kukuruz za Nemačku.
"Obim laži (DS) je fascinantan. Borićemo se svim sredstvima da istina izađe na videlo i da se oni koji ih podržavaju, a to su razni lobiji i tajkuni, pobede političkim sredstvima", rekao je Mirović.
On je naveo da se krug laži širi sa ciljem da se uništi poljoprivredna proizvodnja, pogorša ionako teško stanje u poljoprivredi i privredi, uvede anarhija u te sektore i poveća šteta koja je već velika zbog gubitaka vezanih za slučaj mleka.
Mirović je rekao i da je ogromna šteta koju pričinjava dobro osmišljenja propaganda DS-a.
"Ova politička akcija je zaista monstruozna, nezabeleženih razmera, zloupotrebljavaju se deca i zdravlje ljudi i lansiraju se laži ", rekao je Mirović i kao primer naveo izjavu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića da mu je prećeno i da mu nude mito da prestane da priča o problemima sa mlekom.
Mirović je rekao da su tvrdnje Ješića da je to prijavio policiji neistinite i da je to utvrđeno proverom kod svih policijskih uprava u Srbiji. Upitan da li je iz Brisela traženo da se granica alfatoksina vrati na 0,05 odsto Mirović je rekao da nema te podatke i da će to morati da se vidi kod Ministarstva poljoprivrede.
SNS protiv novog nameta za javni servis
Mirović je rekao da SNS neće podržati i protivi se uvođenju "novog nameta" koje bi građani Srbije plaćali za javni servis. On je novinarima rekao da je to odluka Predsedništva SNS i naveo da je višegodišnja pogrešna ekonomska i druga politika dovela do toga da su građani osiromašili i ne mogu da plaćaju nove namete.
"Ne možemo i nećemo podržati uvođenje novog nameta koji bi dodatno opteretio građane", kazao je Mirović.
Iz Ministarstva kulture i informisanja juče je najavljeno da je počeo rad na Zakonu o elektronskim medijima, kojim će biti regulisan status javnih servisa i način plaćanja TV pretplate za Radio televiziju Srbije i RT Vojvodine.
Kako je navedeno, novina je da bi plaćanje pretplate trebalo da bude vezano za nekretnine, a ne kao ranije za električno brojilo, pretplata bi bila i 550 dinara mesečno, ali bi čitav niz kategorija stanovništva bio oslobođeni te obaveze, kao što su socijalno ugroženi, oni koji imaju oštećen vid, sluh.
Pretplata nije porez, ali bi se plaćala uz porez na nekretninu, sredstva bi odmah išla u trezor a ne u budžet, RTS i RTV bi samostalno mogli da podignu novac, procedura je takva da su finasijski nezavisni, rekao je pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević.
 
FG_AUTHORS: Timočke Vesti
Read more http://www.prva.rs/sr/vesti/politika/story/21996/Vu%C4%8Di%C4%87+u+ponedeljak+o+merama+protiv+odgovornih.html

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Vučić o merama protiv odgovornih

Izvor: Studio B, 03.Mar.2013

Lider SNS Aleksandar Vučić danas će saopštiti konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu...Na sednici predsedništva SNS nije bilo reči o rekonstrukciji vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste u...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.