Vučić u Nišu, Stefanović u Mladenovcu...

Izvor: B92, 01.Apr.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Nišu, Stefanović u Mladenovcu...

Niš -- SNS održala je predizborni miting u Nišu. Predsednik naprednjaka poručio je da je pred građanima jednostavan izbor.

Kako je on naveo, građani su ili su za prošlost - za one koji su učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji, koji su ojadili sva preduzeća, ili za one koji svakoga dana jedino što umeju da kažu to je - glasajte za nas.

Govoreći pred okupljenim pristalicama u niškoj hali Čair, lider >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da su izbori pred nama važni za Srbiju. Čini mi se da nikad nije bilo više različitih interesa, ocenio je Vučić i dodao da oni sa svih strana pokušavaju da promene put Srbije, da ona ne bude stabilna zemlja, da ne ide sigurnim putem napred.

"Ovog puta ono što gradimo je građevina od najčvršćeg materijala, a ne građevina koja može da posluži samo za izbore, i zato pozivam građane da se ujedine u borbi za budućnost Srbije”, naveo je Vučić.

Lider SNS obratio se i niškim naprednjacima porukom da će "leteti" ukoliko se ne poprave, ne prestanu s međusobnih čarkama i sukobima i ne počnu da brinu o građanima.

“Primetili ste da se na ovom mitingu nije obratio niko od njih, i to je moj odgovor njima, ne zato što ih ne volim, mnogo ih volim, ali to je moj odgovor njima na sve njihove svađe u prethodne dve godine. Nisu oni malo uradili, dodao je, ali to je nedovoljno, i umesto da brinu o narodu, brinuli su više o svojim svađama”, rekao je premijer Srbije.

Aleksandar Vučić je govorio i o ugledu Srbije u svetu i dodao da se šest puta sastao sa Angelom Merkel, šest puta sa Putinom, sa šefom Evropske komisije, tri puta sa potpredsednikom SAD. To govori o promenjenom položaju Srbije, gde je Srbija danas poštovana i ugledna zemlja, koja može da se bori za svoje interese, rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Nišu.

Stranke koje učestvuju na narednim izborima nastavile su svoje predizborne aktivnosti.

Potpredsednik GO SNS Nebojša Stefanović posetio je mlekaru Granice u Mladenovcu i istakao da je zadatak vlade da pronađe načine da podrži mala i srednja preduzeća, kao i porodične proizvodnje i sve one koji hoće da krenu u sopstveni biznis.

Jedini način da Aleksandar Vučić zaista bude poslat u prošlost, i prestane da upropaštava Srbiju, jeste glasanje za listu Demokratske stranke pod brojem 2, izjavio je Bojan Pajtić, predsednik te stranke u Požegi.

Iz SNS pozivaju Pajtića da vrati sve narodne pare koje je, kako se navodi, opljačkao iz Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja, Fonda za subvencionisanje pogona novih tehnologija.

Predesnik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj osudio je na mitingu u Pančevu izjavu premijera Srbije posle oslobađajuće presude Haškog tribunala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.