Vučić u Kraljevu: Preširoka su moja leđa za vaše tupe udarce

Izvor: Telegraf.rs, 21.Mar.2017, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Kraljevu: Preširoka su moja leđa za vaše tupe udarce

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore. Pred nama su važni, ali i izuzetno teški izbori, jer desetorica su protiv nas, a neki među njima po svaku cenu žele da se dokopaju vlasti, rekao je na mitingu u Kraljevu predsednički kandidat Aleksandar Vučić.

18:39 - Na binu je izašao lider i predsednički kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << SNS Aleksandar Vučić, praćen gromoglasnim aplauzom i skandiranjem.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

- Pred nama su teški izbori - desetorica kandidata po svaku cenu žele da se dokopaju vlasti. Mnogima od njih nisam dopustio da kraduckaju i kradu, pa su ljuti zbog toga, a ja sam na to ponosan. Srećan sam i ponosam na sve što smo činili u prethodnom periodu. Znam da teško, dragi prijatelji, teško živite, ali vi najviše verujete Srbiji i zašto smo morali da sprovedemo teške mere - rekao je Vučić.

Kaže da je pre tri godine Srbija bila na ivici bankrota.

- Grčka je 14 puta smanjivala plate i penzije, a mi smo učiteljima, lekarima, policajcima i vojnicima vratili već ono što smo oduzeli. U Kraljevu su neki na ulici ostavili radnike. Nastaviću da se borim. Ako neuspemo dovešćemo mi fabriku namenske industrije u Kraljevo - napomenuo je lider SNS.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

- Svakoga dana mislim na Kraljevo, niko vas nije zaboravio - obratio se Vučić okupljenim Kraljevčanima.

Rekao je da ove godine završavamo Koridor 10 prema Makedoniji i Bugarskoj.

- Koridor 11 smo deo završili. Uveliko smo u pregovarima oko dokumentacije, idejnog projekta za Moravski koridor - istakao je Vučić.

On je najavio da će ga za 3-4 dana primiti ruski predsednik Vladimir Putin. Vučić je potom konstatovao da je Srbija danas poštovana u svetu.

- Da li ste pre tri četiri godine mogli da zamislite da svetski državnici dobro govore o Srbiji. A to nije moj uspeh, to je vaš uspeh, a ja vas samo predstavljam - rekao je Vučić.

On je naveo da bi pojedinci da od Srbije naprave Makedoniju.

- Neki bi da pucaju po Srbiji, da vešaju po banderama, a naš odgovor njima je: Nećemo vam to dozvoliti, vreme obračuna na srpskim ulicama je davno prošlo - rekao je Vučić.

- Na našoj strani je prava intelektulna i radniča Srbija i seljaci i niko od njih nije niža klasa - podvukao je Vučić.

Kaže da je u ovoj kampanji, ponosan jer je izdržao kofe đubreta ne samo od njih 10 nego od njihovih komesara.

- Njima je izvini strana reč, meni nije - napomenuo je predsednički kandidat SNS.

- Nastavite da udarate, preširoka su moja leđa za vaše udarce - dodao je lider SNS.

Njih je deset, i možda su trenutno u maloj prednosti, rekao je Vučić i dodao da je to zato što nisu još svi građani sugurni da li će izaći na izbore.

- Ali, ako svi izađemo, pobediće normalna Srbija - rekao je Vučić i zahvalio se koalicionim partenrima na podršci.

18:30 - Poznati voditelj Živorad Žika Nikolić, treći govornik na mitingu, našalio se na početku govora.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

- Drago mi je što vidim da vas ima u ovolikom broju, više nego u letnjem serijalu Žikine Šarenice - rekao je voditelj.

Kaže da mu je drago što je u Kraljevu, svom gradu, gde je započeo karijeru.

- Važno je postaviti prave temelje. Ja imam utisak da su pravi temelji postavljeni. Rekao sam ministarki Mihajlović, da sam nebrojeno puta pregazio Ibarsku magistralu. Danas sam došao deonicom auto-puta prema Požegi. Imao sam utisak kao da putujem nekom novom Srbijom - istakao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić za pet godina na vlasti ga nije izneverio.

- I naše je jedino da ga podržimo, da ga ne saplićemo, nego da mu pomognemo - poručio je Nikolić.

18:27 - Danilo Jovanov, jedini ronilac u Srbiji sa invaliditetom drugi je govornik na skupu.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

- Sa 19 godina, posle udesa, ostao sam vezan za kolica. Samo šampioni mogu da se usprave i nastavi dalje. U Aleksandru Vučiću prepoznajem velikog šampiona - šampiona koji nas je preveo iz Intertoto kupa u Ligu šampiona - poručio je Jovanov.

18:21 - Prvi se okupljenim aobratio Milorad Matić, vlasnik fabrike "Sila" iz Kraljeva.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

- Već 28 godina se bavim privredom. Za biznis kojim se bavim, a to je avio industrija za koji mnogi misle da je sklon padu, ja sam odlučio da se dokažem i pokažem da se Srbi nikad ne predaju - rekao je Matić.

S ponosom, kaže, svoje proizvode prodajem u zemljama EU.

- Predsednika Vučića doživljam kao sebi bliskom. Dobili smo poštovanje međunarodne zajednice pod njegovim premijerskim vođstvom. Podrška Vučića je podrška čoveku kome je ekonomija prva. Šansu ne smemo propustiti. Sa Aleksandrom Vučićem to imamo. Jaču, bržu i bolju Srbiju - istakao je Matić.

Printksin: Facebook/vucicaleksandar

Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvuje veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije.

U prepunoj sportskoj hali okupilo se više hiljada građana, simpatizera i članova SNS. Miting je počeo himnom “Bože pravde”, a prisutni nose stranačke zastave i obeležja.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

VUČIĆ U NIŠU: Naš cilj je da zemlja ostane stabilna, Srbiju ne mogu da pobede

Izvor: Telegraf.rs, 22.Mar.2017, 19:11

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore. U Nišu se održava konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića...18:30 - Praćen gromoglasnim aplauzom i skandiranjem na binu je izašao lider i predsednički kandidat Aleksandar Vučić...- Hvala vam što se okupilu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.