Vučić pred sastanak Predsedništva SNS: Niti sam želeo, niti želim da pravim cirkus

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pred sastanak Predsedništva SNS: Niti sam želeo, niti želim da pravim cirkus

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je pred sednicu Predsedništva partije da će glavna tema biti stranka i najvažnija državna pitanja.

On je dodao da će jedna od tema, ni blizu najvažnija, biti i odnosi sa koalicionim partnerima.

Vučić je, pred ulazak u sedište SNS, na pitanje novinara da li će SPS biti tema današnjeg sastanka, rekao da ne može da prepričava novinske napise.

„Razgovaraćemo o svojoj stranci, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće, ni blizu najvažnija tema, i odnosi sa koalicionim partnerima“, rekao je on.

Upitan da li su u pravu neke stranačke kolege koje kritikuju SPS, kazao je da nikada nije želeo ni ranije, a ni danas da pravi cirkus, te da će o tome da govori na sednici.

„U nečemu su u pravu, u nečemu bi bilo dobro da sami sebe pogledaju i vide koliko su se oni isprsili da se bore“, poručio je Vučić.

U sedištu Srpske napredne stranke oko 17 h počela je sednica Predsedništva, koju je zakazao lider Aleksandar Vučić.

Vrh stranke razgovaraće o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Nacionalnom investicionom planu, kao i o aktuelnim odnosima u vladajućoj koaliciji, saznaje Tanjug.

Sastanku prisustvuju 42 člana Predsedništva.

Kosovo i Metohija je prva tema, u okolnostima u kojima je lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Metjuom Palmerom, a, prema onome što su izneli u javnost, za dva do tri meseca mogli bi da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Nacionalni investicioni plan je druga tema, a ta inicijativa trebalo bi da bude realizovana naredne godine.

Rukovodstvo SNS razgovaraće i o odnosima u koaliciji, budući da je, kako su konstatovali funkcioneri stranke u više navrata, samo SNS na meti napada političkih protivnika, a partneri uglavnom ostaju "po strani", bez komentara.

Najnoviji povod je to što su se pojavile sumnje u lojalnost lidera SPS Ivice Dačića i da „koketira“ sa opozicionim liderima, posebno nakon što je Sergej Trifunović izneo u javnost to da ga Dačić "zove zbog svega i svačega“ i da traži da ga Trifunović ne napada u javnosti.

Predsednik SNS je komentarišući izjavu Trifunovića naveo da ne misli da je on neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, rekao Vučić i naveo da SPS ima pravo na svoje političko delovanje, ali i da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) POČINJE SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS Vučić: "Prvo o unutrašnjim problemima stranke, zatim o koalicionim partnerima"

Izvor: Blic, 04.Nov.2019

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke upravo je počela, a na njoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, jer u toj stranci, prema navodima medija, sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera.

Nastavak na Blic...

Vučić: Nova, neukaljana lica na listi SNS, želja oko 47 odsto glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je večeras, nakon sednice Predsedništva partije, da će ta stranka na izbore, najverovatnije krajem marta, izaći sa najmanje 20 odsto novih lica, te da će se baviti sobom, a ne koalicionim partnerima, o kojima će sud biti dat na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.