Vučić pozvao Dačića na razgovore o vladi

Izvor: Kurir, 15.Jun.2012, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvao Dačića na razgovore o vladi

Lider SNS naveo prioritete nove vlade: dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala i ispitivanje svih "pljačkaških privatizacija"

BEOGRAD - Srpska napredna stranka zvanično je danas pozvala Socijalističku partiju Srbije na razgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o formiranju republičke vlade.

To je na konferenciji za novinare rekao lider SNS Aleksandar Vučić i naveo da postoje četiri prioriteta i cilja koje bi buduća vlada trebalo da ostvari, odnosno oko čega bi trebalo da se postigne dogovor.

Prvi politički i straški cilj je, naveo je Vučić, onaj o kome je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić govorio u Briselu, a to je da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.

Slede: ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala i ispitivanje svih "pljačkaških privatizacija", te pitanje kako i na koji način sačuvati teritorijalni integritet Srbije ne odustajući od evropskog puta.

Lider SNS smatra da će se do ponedeljka znati ko će formirati vladu, ali ne i da će ona do tog dana biti formirana, kako su neki interpretirali njegovu izjavu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.