Vučić: Vlast u Beogradu ostaje ista

Izvor: B92, 26.Avg.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlast u Beogradu ostaje ista

Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS rekao je da neće biti promene vlasti u Beogradu.

On je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju.

Vučić je novinare posle sednice GO podsetio da je nakon majskih izbora izjavio da ne može da bude gradonačelnik budući da se zna kako su građani Beograda glasali na tim izborima i dodao da i danas tako misli.

Na pitanje novinara da li to znači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ostaje pri tome da Dragan Đilas treba da ostane gradonačelnik, Vučić je rekao: "Nijednog trenutka nisam govorio ni da ni ne, nikada to nisam na takav način rekao. Ja sam rekao samo da ne mogu da budem gradonačelnik, jer se zna kako su ljudi u Beogradu glasali. I danas sam rekao da se moj stav nije promenio".

On je naveo da je o Beogradu više puta govorio i dodao da će kada bude imao nešto novo to i saopštiti.

Na pitanje novinara da li će s odlukom o vlasti u Beogradu naprednjaci sačekati dok se ne okonča rasplet DS-u Vučić je bio izričit: "Apslutno ne".

Vučić izjavio je da će se uskoro videti da li je Socijalistička partija spremna za promenu vlasti u Novom Sadu.

"SPS kaže da je spreman za promene, da li jesu ili nisu, videćemo. Ako mislite da ćemo čekati do decembra Novi Sad ili Leskovac, nećemo... Blizu je kraj čekanja", rekao je Vučić novinarima posle sednice Glavnog odbora SNS.

On je rekao da SNS poštuje koalicione partnere i da nikome ne preti porukom o tome da će se ići na izbore ako ne bude postignut dogovor o novoj vlasti u pojedinim opštinama, ali da naprednjaci "ne mogu da budu ponižavani, kao što to misle neki u lokalnim samoupravama".

"Nikome ne pretimo. Ili ćemo se dogovoriti, ili nije kraj sveta. Za izbore smo spremni uvek, ne mislimo da su oni najvažniji zbog građana u ovom trenutku. Kad bi danas bili izbori mi bismo sami formirali vlast", rekao je Vučić.

Govoreći o odnosima u stranci, Vučić je izrazio zadovoljstvo, jer kako je rekao, kadrovi, odnosno članovi SNS vlast ne doživljavaju kao plen i u skladu sa tim će i donositi odluke.

Stanje u SNS je, kako je ocenio, bolje nego u bilo kojoj drugoj stranci.

Upitan za njegovu poruku nezavodovljnima u stranci, koju je izneo na GO, Vučić je kazao da nije krio probleme u SNS i da je o njima otvoreno govorio, ali da je SNS "u boljem stanju nego da uzmete sve najbolje iz svih ostalih stranaka u Srbiji zajedno".

Upitan da li je, kada je govorio o nezadovoljnima, mislio na Borislava Pelevića, Vučić je rekao da nije i da mu je on lično rekao da nije zainteresovan ni za jednu funkciju u vlasti.

Na insistiranje novinara da kaže na koga je mislio, Vučić je odgovorio:" Ne mislite valjda da ću s time da idem pred javnost".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nema promene vlasti u Beogradu

Izvor: Blic, 26.Avg.2012

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je da je na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke jedna od tema bila vlast u Beogradu, ali je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju, a to je da neće biti promene vlasti u Beogradu...Vučić je novinare posle...

Nastavak na Blic...

Vučić: Nema promene vlasti u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 26.Avg.2012

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potvrdio je da je na današnjoj sednici Glavnog odbora stranke jedna od tema bila vlast u Beogradu, ali je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju, a to je da neće biti promene vlasti u Beogradu...Vučić je novinare...

Nastavak na Glas javnosti...

Vučić: Neće biti promene vlasti u Beogradu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2012

Lider Srpske napredsne stranke Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS rekao je da neće biti promene vlasti u Beogradu. On je dodao da ostaje pri svojim ranijim stavovima kada je ta tema u pitanju. Vučić je novinare posle sednice GO podsetio da je nakon majskih izbora izjavio da ne može...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vlast u Beogradu ostaje ista

Izvor: RTV Pink, 26.Avg.2012

. . . Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS rekao je da neće biti promene vlasti u Beogradu.

Nastavak na RTV Pink...

Vučić: Ne menjamo vlast u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2012

Neće biti promene vlasti u Beogradu, rekao je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle sjednice Glavnog odbora stranke. Vučić je rekao da ostaje pri stavovima iznetim nakon majskih izbora u Srbiji, da ne može da bude gradonačelnik Beograda. ..Vučić: Ne mogu da budem gradonačelnik...

Nastavak na Vesti-online.com...

Petrović u Telekomu, Obradović u EPS!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2012, 07:01

BEOGRAD - Naprednjaci dobili „Telekom“ i EPS!..Na sednici GO naprednjaka potvrđeno da će na čelu najvećih srpskih javnih preduzeća doći kadrovi koje je predložila njihova stranka...- Draško Petrović, nekadašnji direktor „Telekoma“ u vreme vlade Vojislava Koštunice, vratiće se u to...

Nastavak na Kurir...

Šutanovac: U Ćićevcu treba ispoštovati volju građana

Izvor: Blic, 27.Avg.2012

Predstavnici Demokratske stranke koji su na lokalnim izborima 6. maja dobili veliko poverenje građana i formirali vlast trebalo bi da nastave rukovođenje u tim opštinama, izjavio je danas u Ćićevcu potpredsednik DS Dragan Šutanovac...Šutanovac je, na poziv predsednika opštine Zlatana Krkića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.