Vučić: SNS neće biti ničiji potrčko

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: SNS neće biti ničiji potrčko

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će naprednjaci nastaviti razgovore o formiranju vlade, ali da neće ulaziti u vladu u kojoj ne mogu da donose ključne odluke i menjaju Srbiju.

"SNS neće dozvoliti da bude ponižena i nipodaštavana, niti hoće niti može niti ima pravo da bude bilo čiji potrčko u vladi. Mi hoćemo da donosimo ključne odluke, preuzmemo odgovornost i menjamo Srbiju", rekao je Vučić na sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Glavnog odbora stranke u Sava centru.

On je kazao da formiranje vlade nije završeno dok se u Skupštini Srbije ne izglasaju ministri i da SNS ne mora da bude u vladi u kojoj neće biti poštovani njihovi prinicpi.

Vučić je kazao da su osnovni zadaci SNS da se nastave razgovori o formiranju vlade i dogovori program, ciljevi i rezultati za poboljšanje životnog standarda građana, dobijanje datuma za pregovore o ulasku u EU, borba protiv korupcije i kriminala, ispitivanje sumnjivih privatizacija i ekonomske reforme koje će biti teške i bolne, ali zemlju moraju da izvuku iz krize.

Dačić traži da Vučić izabere funkciju!

"Imaćemo velike muke sa socijalnim reformama, ali postoji nešto što ne možete da oduzmete ljudima koji primaju 12.500 dinara. Nemamo pravo niti možemo šta da im oduzmemo", dodao je Vučić.

Rekao je da će politika nove vlade, u kojoj bi bio i SNS, prema Kosovu biti ne priznavanje nezavisnosti Kosova.

"Da neće biti lako i jednostavno jer se prethodna vlada već obavezala da ispuni određene stvari, te stvari naš je posao da implementiramo, a ono što nije ostaje na nama da razgovaramo i pronalazimo najbolje rešenje u interesu građana Kosova i Srbije", rekao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.