Vučić: Prioritet u Beogradu manja nezaposlenost

Izvor: Studio B, 17.Mar.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Prioritet u Beogradu manja nezaposlenost

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke i kandidat naprednjaka za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić predstavio je danas "Plan za Beograd", čiji je prioritet, kako je rekao, smanjenje nezaposlenosti i obezbeđivanje radnih mesta za Beograđane.

Vučić je na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "Holidej In" naveo da je nezaposlenost najveći problem Beograda i da je, kako tvrdi, 25 odsto Beograđana bez posla.

Stoga su prioritetni ciljevi naprednjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << popravljanje investicionog ambijenta, otvaranje novih radnih mesta i obezbeđivanje više poslova.

"Beograd mora da bude motor razvoja cele Srbije, a pitanje radnih mesta je danas ključno i najvažnije",smatra Vučić.

On je napomenuo da je SNS pripremila i Predlog zakona o javnim nabavkama, kojim bi se, između ostalog, suzila mogućnost zloupotrebe kroz restriktivne nabavke i uštedelo više od 600 miliona evra na nivou Srbije. Taj novac bi, dodao je on, bio uložen u prerađivačku industriju i poljoprivredu.

Na pitanje da li će naprednjaci ukoliko dođu na vlast nastaviti da grade pristupne saobraćajnice na Mostu na Adi, Vučić je rekao da je posao naprednjaka da grade, da će "nastaviti da rade, neće rušiti, ali će i proveriti ko je i kako zloupotrebljavao novac".

Na konferenciji je predstavljen i tim naprednjaka za Beograd, a među deset tačaka koje sadrži plan nalaze se predlozi za osnivanje Kancelarije za brze odgovore, uvođenje nove poreske politike, decentralizacije i ukidanje poreza na minimalne plate.

Plan predviđa stvaranje povoljnog ambijenta za investicije i jednak tretman domaćih i stranih ulagača, podsticanje slobode preduzetništva i podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, smanjenje firmarina, taksi i ostalih dažbina. SNS je, ukoliko dođe na vlast, planom predvidela i brzu i efikasnu legalizaciju, preuređenje starog železničkog mosta i spajanje Kalemegdana sa Ušćem.

Naprednjaci navode da će, ako dođu na vlast, obezbediti poseban dodatak od 300 evra mesečno svim majkama sa četvoro i više dece.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.