Vučić: Ne pada mi na pamet da bilo šta objašnjavam, zabolela me Dinkićeva izjava

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne pada mi na pamet da bilo šta objašnjavam, zabolela me Dinkićeva izjava

Prvi potpredsednik Vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da mu "ne pada na pamet" da bilo kome objašnjava ko je od ministara radio loše, već to treba da učine njihove stranke i da građanima saopšte šta misle o njihovom radu. Vučić odbacio optužbe da je smisao rekonstrukcije želja da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS za prigrabi više vlasti

U izjavi Radio-televiziji Srbije, Vučić je rekao da ga je "zabolela izjava" ministra Mlađana Dinkića da on (Vučić) treba da kaže šta su to loše radili ministri iz Ujedinjenih regiona Srbija i rekao da to neće objašnjavati ni njemu (Dinkiću), niti bilo kome drugom.

Vučić je rekao da će Glavni odbor SNS, na čijem je čelu, u petak, 26. jula, održati sednicu na kojoj će biti razmatrana rekonstrukcija Vlade i rezultati ministara iz SNS. Lider SNS je izrazio nadu da će nakon te sednice, za koju je procenio da će trajati do duboko u noć, Srbija krenuti napred "još brže i sa većom energijom".

On je ponovio da na isti način treba da se izjasne i ostale stranke iz Vlade jer rekonstrukcija Vlade treba da bude temeljna i ozbiljno sprovedena, kako bi taj proces ostao kao "nauk svima da se ozbiljnije ponašaju".

Govoreći o dobrim rezultatima Vlade, Vučić je pomenuo otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, borbu protiv kriminala i korupcije, strategiju i akcioni plan za borbu protiv korupcije i uspostavljanje institucija, dok je za situaciju u ekonomiji ocenio da nije urađeno onoliko koliko je bilo potrebno.

Ključni zadatak: Smanjiti nezaposlenost

Kao ključni zadatak u narednih godinu dana, Vučić je naveo smanjenje nivoa nezaposlenosti ispod 20 odsto.

- Hoćemo da postignemo još bolji rezultat. Voleo bih da i na drugim nivoima vlasti (u pokrajini i na gradskom nivou) toliko rade, a ne da im se posao svede na sat i po i odlazak u kafanu - rekao je Vučić.

On je odbacio optužbe da je smisao rekonstrukcije želja da SNS za prigrabi više vlasti.

- To, verovatno, polaze od sebe i imaju autoprojekciju. Ne mogu da nam kažu da smo korumpirani i da su oni vredniji od nas, pa onda pričaju o autokratiji, ne iznoseći za to bilo kakve dokaze - rekao je Vučić.

Bez komentara za Miškovića

Govoreći o procesu evropskih integracija, Vučić je prihvatio sugestiju da što pre treba odrediti glavnog pregovarača i da postoji nekoliko ljudi koji bi to mogli da urade, ali nije želeo da precizira kada će pregovarač biti odabran, osim što je rekao da će se to desiti u najkraćem mogućem roku.

Vučić nije želeo da komentariše odluku suda da se privrednik Miroslav Mišković pusti iz pritvora da se brani sa slobode, jer smatra da je nedopustivo da se komentarišu odluke suda ili tužilaštva.

Vučić je podsetio da protiv Miškovića postoji pravosnažno potvrđena optužnica i da će mu se suditi, bez obzira da li se brani sa slobode.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Ne pada mi na pamet da bilo šta objašnjavam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2013

Prvi potpredsednik Vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu "ne pada na pamet" da bilo kome objašnjava ko je od ministara radio loše, već to treba da učine njihove stranke i da građanima saopšte šta misle o njihovom radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.