Vučić: Ne dam Gašića i Lončara

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne dam Gašića i Lončara

Premijer i predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da stoji uz ministra odbrane Bratislava Gašića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

"Vidim hajku protiv Gašića i Lončara, koji su hteli da spasu jedno dete. Ja preuzimam odgovornost. Da su me pitali, a nisu, ja bih rekao - spasite dete. Gašića i Lončara neću da dam", rekao je Vučić nakon sednice predsedništva SNS.

Odgovarajući na pitanje da li se danas na sednici Predsedništva SNS razgovaralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << o mogućoj rekonstrukciji vlade, Vučić je rekao da ona svakako neće biti kozmetička, a da postoje četiri mogućnosti. "Jedna je da dođe do promene koalicionih snaga, druga da dođe do značajnih promena u SNS, treća podrazumeva promenu na čelu vlade, a četvrta da ne bude nikakvih promena do decembra, da sačekamo pokrajinske i lokalne izbore", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da ima dokaza kako se tajkunsko-mafijaški lobiji, od zemunskog do Miškovićevog klana, bore da se ništa ne promeni, kako bi mogli da nastave sa pljačkom Srbije. On je izjavio da je uticaj biznismena Miroslava Miškovića u Srbiji, i finansijski i medijski, mnogo ozbiljniji nego što je mislio. On je rekao da će vrlo brzo biti dokazani na sudu "veliki finansijski zločini".

On je posle sednice predsedništva SNS na kojoj je bilo reči o unutastranačkim izborima i rekonstrukciji vlade rekao da se razgovaralo o svim nedostacima i o lošim stvarima koji prate rad te stranke i o tome kako da prevaziđu nedostatke.

"Dogovorili smo se da stranačke izbore završimo u narednih dva, do dva i po meseca, to će biti veoma važno da bismo kao stranka bili spremni za izbore na pokrajinskom, lokalnom nivou i na teritoriji Srbije", rekao je lider SNS. "Zadatak SNS biće ubedljiva pobeda. Ubedljivo za nas biće više od 20, 30 i 40 odsto razlike", zaključio je Vučić.

U utorak odluka o Železari

Takođe, najavio Vučić je rekao da će odluka o tome ko će upravljati smederevskom "Železarom" biti doneta na sednici Vlade u utorak.

"U utorak posle podne biće doneta odluka privatizacionog savetnika, o kojoj će raspravljati komisija Agencije za privatizaciju, nakon čega će zasedati Vlada i doneti zaključak, a u roku od tri dana biće potpisan ugovor", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da veruje da će sednica Vlade biti održana u 19 ili 20 sati, a da će u subotu ili nedelju on obići radnike "Železare".

"Očekujem da se do 27. (aprila) završe i Azotara, i FAP i 'Teniz', i mnoge druge stvari koje su za Srbiju važne", naglasio je on

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.