Vučić: Moguće i smene ministara

Izvor: Mondo, 25.Feb.2013, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Moguće i smene ministara

Vučić o ministrima naprednjacima: Niko nije rođen u fotelji, svi smo na ispitu, u budućnosti je sve moguće, pa i kadrovske promene

Rukovodstvo naprednjaka najkasnije do sredine sledeće nedelje razmatraće rad svojih ministara, među kojima ima i onih čijim dosadašnjim učinkom nije zadoljan lider stranke Aleksandar Vučić.

Prema informacijama "Novosti", prvo će Izvršni odbor SNS detaljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da analizira pisane izveštaje svojih članova Vlade, a potom će se o njima izjašnjavati i Glavni odbor.

Iako su minulih dana mediji licitirali imenima ministara koji bi mogli čak i da budu smenjeni, predsednik naprednjaka ni u koga neće javno da upire prst.

"Svi će uvek biti na ispitu, od mene pa do svakog drugog. Siguran sam da može i više i efikasnije da se radi. Niko iz naše stranke nije rođen u fotelji ili kabinetu, tako da je u budućnosti sve moguće, pa i kadrovske promene", kaže Vučić za "Novosti".

Nije tajna da je upravo vođa naprednjaka još na početku rada Vlade nametnuo princip da se ide u kadrovske rezove ako neko od ministara nije zadovoljio. Zato se i procenjuje da će Vučić na predstojećoj sednici Glavnog odbora poslati poslednje opomene članovima vlade koji se nisu baš pokazali u svojim resorima u proteklih sedam meseci.

Za sada se niko u taboru naprednjaka ne usuđuje da prognozira kakav će biti konačan ishod i ko će od ministara biti na tapetu. Ali ubeđeni su da Vučić sigurno neće biti blag prema onima koji imaju bled učinak u Vladi.

Pojedini mediji spekulisali su da lider SNS, navodno, nije baš zadovoljan radom ministra kulture i informisanja Bratislavom Petkovićem, kao i Milanom Bačevićem, koji je na čelu resora prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

Partijski organi SNS neće samo analizirati izveštaje ministara, već će na nekoj od narednih sednica Glavnog odbora u fokusu će biti i rad javnih preduzeća, na čijem čelu su naprednjaci. Osim toga, Vučić je dao nalog da mu i svi lokalni funkcioneri pošalju raporte o svojim rezultatima, navode "Novosti".

(MONDO/Foto. Rade Prelić, Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Moguće i smene ministara

Izvor: OkRadio.rs, 26.Feb.2013, 09:59

Vučić o ministrima naprednjacima: Niko nije rođen u fotelji, svi smo na ispitu, u budućnosti je sve moguće, pa i kadrovske promene. Rukovodstvo naprednjaka najkasnije do sredine sledeće nedelje razmatraće rad svojih ministara, među kojima ima i onih čijim dosadašnjim učinkom nije zadoljan...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.