Vučić: Miting 5. februara (VIDEO)

Izvor: S media, 09.Jan.2011, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Miting 5. februara (VIDEO)

Srpska napredna stranka (SNS) predaće Skupštini Srbije u četvrtak, 13. januara, nešto više od 280.000 potpisa gradjana koji podržavaju inicijativu naprednjaka za smanjenje broja poslanika parlamenta, najavio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Na konferenciji za novinare, Vučić je rekao da inicijativa za smanjenje broja poslanika predvidja promenu odgovarajućih delova Ustava >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako bi se obezbedilo da srpski parlament ubuduće ima 125 poslanika.

Prema njegovoj proceni, to smanjenje bi omogućilo da se za četiri godine uštedi oko dve milijarde dinara, ali bi mnogo veća korist od toga bilo vraćeno poverenje gradjana u institucije i slanje poruke da u Srbiji ne mogu samo političari da dobro žive.

Vučić je ocenio da brojka od 125 poslanika mnogo više odgovara veličini države i broju stanovnika koje ima Srbija.

Govoreći o ranije najavljenom mitingu protiv vlasti, Vučić je rekao da je u medjuvremenu odlučeno da se taj opozicioni skup, koji će biti održan ispred Skupštine Srbije, pomeri sa 4. na 5. februar iz bezbednosnih razloga.

On je rekao da organizatori žele da skup prodje bez ikakvih incidenata i da je namera da se brojem okupljenih gradjana i snagom argumenata vlasti u Srbiji pošalje poruka da joj je vreme isteklo i da narod želi promene.

Vučić je rekao da će i na tom skupu biti ponovljeni zahtevi naprednjaka da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, da se obustavi prodaja Telekoma, promeni uredjivačka politika RTS-a i Studija B, pronadju odgovorni za smrt Ranka Panića i razjasne nepravilnosti na lokalnim izborima u Boru.

Visoki funkcioner SNS je ponovio da ta stranka ne planira saradnju sa partijama koje čine vladajuću koaliciju već da ih pobedi na narednim izborima.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što se u javnosti, kako je rekao, već deset meseci ne iznose rezultati istraživanja javnog mnjenja i ocenio da je to posledica činjenice da vladajuće stranke sve više gube podršku birača a da SNS ima sve više potencijalnih glasača.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Podrška smanjenju broja poslanika

Izvor: Danas, 09.Jan.2011

Srpska napredna stranka predaće Skupštini Srbije u četvrtak, 13. januara, nešto više od 280.000 potpisa građana koji podržavaju inicijativu naprednjaka za smanjenje broja poslanika parlamenta, najavio je juče zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.