Vučić: Logično je da se SNS poštuje

Izvor: B92, 24.Okt.2012, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Logično je da se SNS poštuje

Beograd -- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je, govoreći o lokalnim vlastima i sastanku s Dačićem i Dinkićem, rekao da je logično da se poštuje snaga SNS.

On je rekao da nikada nije govorio o prekomponovanju lokalnih samouprava, ali da smatra da je logično da se "poštuje činjenica da je SNS u veoma teškim uslovima izborne kampanje ostvarila najbolji rezultat".

Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao i da više neće odgovarati na pitanja o tome da li će vlast biti promenjena i u Beogradu, već je samo dodao da će javnost biti obaveštena ako se to ikada dogodi.

Prvi potpredsednik vlade je dodao i da su se na jučerašnjem sastanku svi sagovornici saglasili da je Srbija opredeljena za nastavak evropskih integracija, borbu protiv korupcije i ekonomski oporavak zemlje.

Vučić je odbacio optužbe predsedavajućeg Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić svojom izjavom o situaciji u BiH narušio regionalnu stabilnost.

Vučić je kazao da je predsednik u svom saopštenju objasnio da Srbija poštuje Dejtonski sporazum i integritet BiH i entitetski položaj Republike Srpske.

On je izrazio uverenje da će Srbija ostati na dobrom putu kada su u pitanju evropske integracije i da će u junu dobiti datum za početak pregovora o pridruživanju EU.

"Cilj nam je da imamo mir i stabilnost. U tom smislu se bezbednosno veoma odgovorno ponašamo i uveren sam da ćemo sa takvim ponašanjem nastaviti i ubuduće. Takođe sam uveren da se Srbija nalazi na evropskom putu i da ćemo dobiti datum u junu. To je jedna od stvari koje su za nas i u bezbednosnom smislu veoma značajne", rekao je Vučić novinarima posle otvaranja međunarodne konferencije "Balkanski ratovi 1912/1913: Nova viđenja i tumačenja" u Domu vojske Srbije.

Dačić: Apsolutno jedinstvo u Vladi Srbije

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je potom da u Vladi Srbije postoji apsolutno jedinstvo o svim važnim nacionalnim i državnim pitanjima.

Dačić je rekao da je jučerašnji sastanak lidera vladajuće kaolicije bio veoma otvoren, a potvrđeno je opredeljenje da se, gde god je to matematički moguće, izvrše promene na lokalnom nivou i vlast uskladi s državnom.

Premijer je najavio i da bi te promene trebalo da se dogode u narednih mesec dana. Definisani su i neki gradovi i opštine u kojima bi trebalo da dođe do promena, a između ostalog je pomenuo Užice, Leskovac, Požarevac, Sombor, Kikindu, Knjaževac, Šabac, Prijepolje, Kuršumliju i Knić.

"Naravno, tamo gde postoje problemi, kao što je Zaječar, u narednom periodu treba da se nađe neko rešenje", rekao je Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Logično je da poštuju našu snagu

Izvor: Akter, 24.Okt.2012

Lider SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je, govoreći o lokalnim vlastima i sastanku sa Dačićem i Dinkićem, rekao da je logično da se poštuje snaga SNS-a

Nastavak na Akter...

Vučić: Uprkos teškim uslovima izborne kampanje SNS najjača stranka

Izvor: Beta Video, 24.Okt.2012

BEOGRAD - Srpska napredna stranka ostvarila je najbolji rezultat na izborima uprkos teškim uslovima izborne kampanje, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. (CH 3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.