Vučević: Ne bih da prejudiciram o premijerskom mandatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2017, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Ne bih da prejudiciram o premijerskom mandatu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ne želi da prejudicira ko će biti premijer Srbije niti da li će mandat biti poveren njemu.

Na konstataciju da se sve češće pominje kao mogući kandidat za premijera, Vučević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će za desetak dana biti doneta odluka o tome ko je najbolji kandidat za premijera.

"Ne želim i neću da prejudiciram stvari. Razgovori su u toku i za desetak dana će se doneti odluka ko je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolje rešenje za funkciju premijera", naveo je gradonačelnik Novog Sada.

On je istakao da je za SNS kao i Srbiju najbolje da Aleksandar Vučić ostane na čelu stranke.

"Mislim da je za funkcionisanje i stabilnost SNS-a kao i stabilnost Srbije najvažnije da Vučić ostane na čelu stranke. To sam rekao na Glavnom odboru, a to ponavljam i sada", napomenuo je Vučević.

Govoreci o dolasku kompanije "Kontinental" u Novi Sad, Vučević je rekao da je korist od otvaranja te firme višestruka, u vidu povećanja zaposlenosti, odnosno smanjenja broja nezaposlenih, kao i simbolike da tako velika kompanija, takav brend, dolazi u Srbiju.

Prema njegovim rečima, Srbija je prepoznata kao dobro mesto za investicije i dolaskom kompanije "Kontinental" Srbija je ušla u višu investicionu ligu.

On je naveo da je početak rada zakazan za 1. jul i da će posao dobiti 500 inženjera.

"Do kraja 2017. godine 100 inženjera će biti zaposleno, nakon toga imaju period od dve i po godine da podignu najmanje 500 inženjera, a sve njihove projekcije pokazuju da će oni ići možda i mnogo više", rekao je on, i dodao da se nada da će će se sada jedan broj srpskih inženjera koji su radili u inostranstvu, vratiti u Novi Sad.

On je dodao da je kompanija "Kontinental" treća kompanija koja dolazi u Novi Sad, posle kompanija "Lir" i "Delfaj" i istakao da poslovanje jedne firme ne zavisi od toga ko je gradonačelnik već od toga da su firme koje dolaze i i zapošljavaju građane zadovoljne uslovima koji se nude.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan političar se sve češće pominje kao mogući kandidat za premijera, a evo šta on kaže na to!

Izvor: BKTV News, 04.Jun.2017

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ne želi da prejudicira ko će biti premijer Srbije niti da li će mandat biti poveren njemu...Na konstataciju da se sve češće pominje kao mogući kandidat za premijera, Vučević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će za desetak dana...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.