Vlada očuvala političku i ekonomsku stabilnost

Izvor: Beta, 17.Jan.2015, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada očuvala političku i ekonomsku stabilnost

BEOGRAD, 16. januara 2015. (Beta) - Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u petak da je Vlada na čijem je čelu u prethodnih osam meseci očuvala punu političku i ekonomsku stabilnost zemlje.

"Kada pogledate šta se dešava u okruženju i Evropi, onda vidite značaj te stabilnosti. Mislim da sve ide kako smo programirali, možda i nešto malo bolje", >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kazao je Vučić na sednici Glavnog odbora (GO) SNS u Beogradu.

Prema njegovim rečima, anliza budžetskih prihoda prvih 15 dana januara pokazala je da je naplata domaćeg poreza na dodatu vrednost (PDV) u porastu u odnosu na kraj 2014. godine, kao i da su porasle akcize na naftu.

"U samoj potrošnji se nije osetila primena mera finansijske konsolidacije, ne zato što su ljudi bogatiji, već zato što imaju poverenja da ćemo 2016. godine živeti bolje", kazao je premijer.

On je ocenio da je u prethodnom periodu napravio dve strateške greške jer nije na vreme razmišljao o koncesiji za auto-puteve i sirovini za topionicu.

"Politička greška koju ću pokušati da ispravim, dok ne prepustim kormilo Vlade i stranke nekom drugom tiče se mog ponašanja prema nevladinom sektoru. Do sada se videlo koga poštujem, a koga ne, i neretko sam odbijao saradnju sa nekima, što ću pokušati da popravim u narednom periodu", kazao je Vučić.

Kako je naveo pred Vladom Srbije se nalaze brojni izazovi poput sporazuma sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), reforme poreske uprave i brojnih infrastrukturnih porojekata.

"Novac od Telekoma iskoristićemo za investicije u infrastrukturne projekte, a ne za pokrivanje budžetskog deficita. Upalite motore tamo gde nisu upaljeni i radite još više nego do sada, jer će narod to znati da ceni. Nismo na vlasti radi skupljih kola i privilegija već da bi iza nas nešto ostalo", poručio je Vučić članovima GO.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.