Vidanović nakon 12 godina napušta predsedničku fotelju

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2016, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidanović nakon 12 godina napušta predsedničku fotelju

U četvrtak bi Niška Banja trebalo da dobije novog predsednika Opštine, najverovatnije Dejana Jovanovića iz SNS-a. Nakon više od decenije Zoran Vidanović odlazi sa predsedničkog mesta, a kako kaže, iluzorno je biti na čelu bilo koje opštine u ovakvom političkom sistemu.

Prvi put je na čelo Niške Banje došao 2004. godine i tada je prvi i poslednji put izabran lično, na ime i prezime, i ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su glasali za Zorana Vidanovića, a ne, kako kaže, za stranku ili listu.

U političkom sistemu u kojem se biraju neke liste, gde se kupuju i prodaju odbornici, gde se ucenjuje, gde sve zavisi od centralne vlasti, gde nemaš mogućnost da nešto uradiš dovoljno govori koliko je to dobro ili koliko je to neki uspeh da budeš predsednik opštine - kaže Vidanović.

Zbog trenutnog položaja gradskih opština, kako kaže Videnović, pirova je pobeda biti predsednik. Malo ingerencija i veliko oslanjanje na Grad samo su neki od problema, a glavna stvar je “da ne možeš ništa da uradiš”.

Da budeš domaćin u kući u kojoj nema finansija, u kojoj nema imovine. Ni kuća nije na tvoje ime, a da sve okrečiš u plavo moraš da pitaš nekog, a onda on dođe i okreči ti u žuto ili u zeleno. Tu nema mnogo sreće ni za tog domaćina, ni za članove te porodice - rekao je Vidanović.

On budućem predsedniku i vladajućoj većini, koju će činiti koalicija SNS, SPS i JS, želi puno sreće. Kaže da će se nakon preuzimanja vlasti sresti sa, pre svega, životnim problemima i nada se da opravdanje za eventualano loše stanje naće tražiti u prošloj vlasti.

Želim sve najbolje ljudima koji će tek sada shvatiti u šta su ušli. Ne želim im ni pola problema koji su mene pratili 12 godina, ali sa velikom izvesnošću mogu da kažem da će tako biti. Ne bih voleo da bude priča “e krivi su ovi prethodni”. To je u Srbiji jedan od najboljih izgovora kada je u pitanju jedan ovakav politički haos u kome živimo - rekao je Vidanović.

Vidanović je u periodu od 12 godina koliko je vodio Banju promenio nekoliko stranaka, bio je član DSS, pa je kratko bio u Ujedinjenim regionima Srbije, a sada je u Predsedništvu Srpske narodne partije. Detaljniju biografiju pogledajte u našoj rubrici “Ko je ko”.

I dok Grad i ostale 4 niške opštine čekaju zeleno svetlo iz Beograda, u Banji je već izabran novi predsednik Skupštine. Parlament vodi Zoran Jovanović (SNS), a njegov prezimenjak Dejan će najverovatnije preuzeti funkciju predsednika u četvrtak na sednici koja počinje u 10 sati.

Tada bi trebalo da bude izabrano Opštinsko veće, kao i zamenik predsednika Skupštine.

Podsetimo, na izborima u Niškoj Banji najviše mandata, čak 8 osvojila je Srpska napredna stranka. Lista na kojoj je bio i Vidanović “Banja pobeđuje” koju su činili njegovi saradnici deo nezadovoljnih naprednjaka okupljenih oko Momira Stojanovića osvojila je drugi rezultat i 6 mandata.

2 odbornička mesta osvojila je Jedinstvena Srbija, a po jedno SPS i SDS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.