Verbalni okršaj Čanka i Rističevića

Izvor: Press, 22.Dec.2015, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbalni okršaj Čanka i Rističevića

Raspravu o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u jednom delu obeležio je verbalni sukob poslanika LSV Nenada Čanka i poslanika SNS Marjana Rističevića, kada je Čanak opsovao Rističevića.
               Čanak je po izlasku iz sale potvrdio novinarima da je Rističevića "počastio" pogrdnim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << objasnivši da to nisu bile uvrede, već "objektivna ocena stanja od strane nezavisne revizorske komisije". 
Čanak je, naime, tražio repliku na izlaganje Rističevića o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, tokom koga je, pored ostalog, pokazao i sliku na kojoj su bili Miodrag Kostić i Čanak.
Revoltiran što nije dobio pravo na repliku Čanak je napustio skupštinsku salu.
Rističević je rekao da nema ništa protiv da Čanak ostane nekažnjen, ali da parlament ne pamti uvredu takve vrste.
"On je pokazao svoje pravo lice, pokazao je da mu nije stalo do zemljoradnika i da mu je stalo do marketinga. Reč koju je upotrebio ne mogu da ponovim, ali mene ne može svako da uvredi, da bi to mogao mora da postane neko", rekao je Rističević.
Novinarima je pojasnio da je pokazao fotografiju na kojoj su Kostić, Čanak i Nenad Opačić, u želji da  pokaže koje bio odgovoran za privatizaciju poljoprivrednog zemljišta.
"Moje je pravo da svoj govor ilustrujem na najbolji načn, a fotografija to jeste. Fotografiju sam pokazao Jerkov (Aleksandra, poslanica DS), bilo je bitno pokazati druženje ljudi koji su bili na vlasti u vreme kada je privatizovano poljoprivredno zemljište", rekao je Rističević.
Predsedavajući sednicom Igor Bečić rekao je da je Čanak Rističevića vređao na najgori mogući način, te objasnio da bi mu dao repliku, ali da je procenio da bi to bio razlog za dalji konflikt.
"Bio je u stanju u kojem se nije mogao usmeriti da na dostojan način prisustvuje sednici", dodao je Bečić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbalni okršaj Čanka i Rističevića

Izvor: RTS, 22.Dec.2015

Raspravu o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu u jednom delu obeležio je verbalni sukob poslanika LSV-a Nenada Čanka i poslanika SNS-a Marijana Rističevića, kada je Čanak opsovao Rističevića. . Čanak je po...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.