Većina za promenu vlasti u Vojvodini, penzioneri, nezaposleni i domaćice za SNS

Izvor: Radio 021, 05.Nov.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina za promenu vlasti u Vojvodini, penzioneri, nezaposleni i domaćice za SNS

Više od polovine građana Vojvodine smatra da bi trebalo promeniti pokrajinsku vlast, pokazalo je istraživanje agencije "Ninamedija".

Prema anketi sprovedenoj od 26. do 29. oktobra u Vojvodini, na uzorku od 1.216 ispitanika, 55 odsto ispitanih dalo je potvrdan odgovor na pitanje da li podržavaju promenu vlasti u pokrajini, dok je 26 odsto bilo protiv, a 19 odsto je ostalo neodlučno.

U grupi onih koji žele da se menja vlast u Vojvodini, najviše je muškaraca i ispitanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz urbanih naselja, a najmanje penzionera. Anketa je pokazala da 54 odsto građana smatra da pokrajinska vlada ne vodi adekvatnu socijalnu i ekonomsku politiku, 28 odsto ocenjuje da je taj rad adekvatan, a 18 odsto odgovorilo je da ne zna.

Upitani da li SNS ima kapacitet da reši probleme ako bi došao na vlast, 49 odsto je odgovorilo pozitivno, 34 odsto negativno, a 17 odsto je ostalo neodlučno, pokazalo je isto istraživanje javnog mnjenja. Penzioneri i nezaposleni, kao i domaćice, u većoj meri smatraju da naprednjaci imaju kapacitet za rešavanje problema pokrajine, dok su zaposleni u državnom sektoru i učenici/studenti, nepoverljivi prema radu SNS na pokrajinskom nivou.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.