Važnost samopregleda

Izvor: Pančevac-online.com, 04.Maj.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važnost samopregleda

Savet za zdravstvo Srpske napredne stranke održao je u sredu, 29. aprila, u Jabuci, tribinu o ranom otkrivanju karcinoma dojke. Na njoj su govorili dr Sava Stajić, specijalista radiologije, i dr Slobodan Ovuka, specijalista ginekologije.

– Cilј skrining pregleda je da se rano otkrije bolest koja nije odmakla u razvoju, pa se može uspešno lečiti – rekao je dr Sava Stajić i podsetio da se to može obaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << i u pančevačkom Domu zdravlјa i Opštoj bolnici.

– Iskustva iz Doma zdravlјa pokazuju da se rak otkriva u manje od jedan odsto slučajeva, dok se sumnjivi slučajevi dijagnostikuju u pet do deset odsto nalaza. Veoma je važno naučiti žene pravilnom samopregledu dojki i podići svest o važnosti redovnog odlaska na preglede – podvukao je i ovom prilikom dr Slobodan Ovuka.

Z. Sp.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.