Vasin pozvao SNS da uporede rezultate vladavine

Izvor: RTS, 20.Avg.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin pozvao SNS da uporede rezultate vladavine

Predsednik vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin još jednom je pozvao predstavnike SNS-a na javni duel da uporede, kako kaže, "razloge za ponos DS-a rezultatima Pokrajinske vlade sa razlozima za ponos SNS-a rezultatima njihove vladavine u Srbiji i Novom Sadu".
"Mogu da razumem strah SNS-a od javnog iznošenja rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svoje vladavine, budući da bi u takvom sučeljavanju došlo do razbijanja mnogih zabluda koje su veštom medijskom manipulacijom uspeli da nametnu", rekao je Vasin u saopštenju, prenosi Tanjug.
Veoma sam ponosan na vojvođanske vrednosti, šest jezika u službenoj upotrebi, nacionalne savete, multietičnost i doprinos koji je u negovanju ovih vrednosti dala Pokrajinska vlada i Demokratska stranka, rekao je Vasin odgovarajući na pitanje naprednjaka koliko su demokrate ponosne na svoje uspehe u Vojvodini.
Dodao je da je ponosan i što je Vojvodina prvi region u Evropi po atraktivnosti za privlačenje stranih investicija i što je nosilac značajnih evropskih priznanja u oblasti ljudskih prava.
"Ponosim se izgrađenim, renoviranim ili saniranim Urgentnim centrom Vojvodine, Dečijom bolnicom i još sa 61 renoviranih i obnovljenih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, koje su opremljene najsavremenijom opremom", kaže Vasin, dodajući da se ponosi i brojnim izgrađenim i renoviranim sportskim objektima i salama, pozorištima, manastirima i crkvama, bazenima, obdaništima, školama i staračkim domovima.
"Izgradili smo hiljade kilometara puteva i devet mostova na teritoriji Vojvodine, devet industrijskih zona i četiri industrijska parka, najsavremeniju marinu na Dunavu, u Apatinu, veliki broj trgova, platoa i parkinga", naveo je on i podsetio da je prošle godine Vojvodina odbranjena od poplava i stambeno zbrinula više od 900 izbeglica.
Vasin je ukazao i na podsticaje hiljadama poljoprivrednika, na potpuno obnovljene oblasti voćarstva i vinarstva u Vojvodini, dodelu kuća mladim bračnim parovima na selu i na pokrajinske programe zapošljavanja preko kojih je zaposleno više od 40.000 nezaposlenih lica.
"Ponosan sam što je Vojvodina po svim ekonomskim pokazateljima najuspešniji region u Srbiji", zaključio je Vasin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.