VUČIĆ: NISMO PROSLEDILI STENOGRAME AMBASADAMA

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ: NISMO PROSLEDILI STENOGRAME AMBASADAMA

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) stranim ambasadorima nije prosledila stenograme sa razgovora i konferencije za novinare o saradnji sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), već ih je uputila na stranački veb sajt gde ih mogu pročitati, izjavio je u nedelju veče zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Vučić, gostujući na televiziji B92, nije precizirao o kojim amabasadama je reč, već je naveo da se radi o predstavništvima jedne istočne i dve zapadne zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

U istoj emisiji sa njim su nastupili i funkcionerka Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija i Nenad Popović, potredsednik Demokratske stranke Srbije (DŠ). Vučić je istakao da je SNS "sasvim jasno za Evropsku uniju" i "evropski put Srbije", ali uz saradnju i sa svim ostalim svetskim relevantnim činiocima, poput Rusije i Kine.

On je demantovao da je šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer rekao naprednjacima da ne smeju da sarađuju sa liderom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom.

"To su gluposti, Srpska napredna stranka vodi svoju politiku u interesu građana Srbije i ne šalje nikome stenogreme, već ih uputi na naš sajt na kojem imaju stenogram sa naše konferencije za novinare, ako im nešto nije jasno", kazao je Vučić. Vučić je precizirao da je na stranački veb sajt strane ambasadore tokom neformalnih razgovora uputio on, a ne lider stranke Tomislav Nikolić.

On je rekao da su naprednjaci pokušali da u situaciji u kojoj sa DŠ-om ne postoji saglasnost oko EU postignu "kompromis o tehničkoj saradnji i nenapadanju, kako bi se izdejstvovali vanredni izbori".

Potpredsednik DSS Nenad Popović rekao je da je njegova partija strpljiva kada je reč o saradnji sa Srpskom naprednom strankom i da još ima vremena za razgovore.

"Mi smo strpljivi, imamo mnogo vremena ispred sebe, razgovaraćemo i siguran sam da ćemo naći neki način", kazao je Popović. Potpredsednik DŠ-a rekao je da njegova stranka ne može biti bliska sa Demokratskom strankom, pošto ona vodi pogubnu politiku da EU nema alternativu i ponovo izrazio nadu da će SNS promeniti svoj stav i uvideti snagu argumenata DŠ-a.

"Evropa ima alternativu i ta alternativa je bolji život. Alternativu nema jedino Srbija", poručio je Popović.

Funkcionerka Demokrtske stranke Nada Kolundžija rekla je da SNS nije dokazala svoju privrženost evropskim standardima i vrednostima. "SNS je bio hardkor antievropejstva i ksenofobije, pre dve godine deo te ekipe je rešio da promeni tu politiku.

Oni nisu politička opcija koja dokazano veruje u evropske standarde i vrednosti", kazala je Kolundžija, dodajući da naprednjaci u parlamentu nisu glasali za evropske zakone i konvencije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nismo slali stenograme

Izvor: B92, 26.Sep.2010

Beograd -- Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić je demantovao da je stranim ambasadorima ta stranka prosledila stenograme sa razgovora o saradnji sa DSS-om...On je negirao da je šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer rekao naprednjacima da ne smeju da sarađuju sa liderom DSS-a Vojislavom...

Nastavak na B92...

Kolundžija i Vučić isključuju saradnju DS i SNS

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Sep.2010, 01:10

Visoki funkcioneri Demokratske Stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS) Nada Kolundžija i Aleksandar Vučić odbacili su večeras u Beogradu mogućnost predizborne saradnje te dve političke partije. Šefica poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija je u emisiji „Utisak nedelje", televizije B92,...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Kolundžija i Vučić: Nemoguća saradnja DS i SNS

Izvor: Blic, 27.Sep.2010

Visoki funkcioneri Demokratske Stranke (DS) i Srpske napredne stranke (SNS) Nada Kolundžija i Aleksandar Vučić odbacili su mogućnost predizborne saradnje te dve političke partije. ..Šefica poslaničkog kluba DS Nada Kolundžija je sinoć u emisiji "Utisak nedelje", na televiziji B92, rekla da su...

Nastavak na Blic...

Vučić: Nismo slali stenograme

Izvor: Šumadija Press, 27.Sep.2010

Potpredsednik SNS Aleksandar Vučić demantovao je da je stranim ambasadorima ta stranka prosledila stenograme sa razgovora o saradnji sa DSS-om.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.