VN: Raspuštena tri lokalna odbora SNS, Vučićeva čistka

Izvor: B92, 23.Jul.2017, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN: Raspuštena tri lokalna odbora SNS, Vučićeva čistka

Beograd -- Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke su raspuštena, a velika čistka narednih dana sprema se u još četiri ispostave ove partije na lokalu, pišu "Novosti".

Kako navode, reč je o o funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru, a pred raspuštanjem su i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju...

"Večernje novosti" ističu da je to "prva faza raščišćavanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u koju je najjača stranka krenula posle analize izbornih rezultata, stanja na terenu i obimnog istraživanja javnog mnjenja.

Rešenjem, koje je potpisao predsednik SNS Aleksandar Vučić, za poverenika stranke u Velikom Gradištu postavljen je advokat Vladimir Štrbac (34). Istom odlukom razrešeni su svi funkcioneri opštinskog odbora i raspušteni svi mesni odbori. Štrbac je od svog prethodnika već preuzeo pečat i ključeve prostorija, a ovih dana očekuje se i zvanična primopredaja dužnosti. Sličan scenario sprema se i u drugim odborima čiji je rad ocenjen kao - nezadovoljavajući.

"Glavni razlog za raspuštanje odbora u Zaječaru i Užicu su loši rezultati na izborima. Ostali odbori, u kojima ćemo izvršiti kadrovske promene, nisu pokazali dovoljan angažman u radu s članstvom i građanima", kaže za "Novosti" Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS.

Promene na lokalu usledile su posle nedavnog sastanka koji je Vučić održao sa 850 šefova lokalnih odbora, a na kojem je analiziran njihov rad.

Predsednik SNS je tada oštro kritikovao pojedine stranačke kolege što se ne angažuju dovoljno, a zamerio im je da se "kite" njegovim imenom.

Izvor "Novosti" kaže da su naprednjaci rešili da u narednom periodu češće "pretresaju" stanje na lokalu, posebno zbog prijava koje stižu u centralu o funkcionerima koji su se "osilili".

Vrh stranke je, kako se navodi, odlučio da svoje redove očisti od takvih kadrova, kojima su više puta slate opomene pred isključenje.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čistka u SNS-u, raspuštena tri lokalna odbora

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2017

Tri lokalna odbora Srpske napredne stranke su raspuštena, a velika čistka sprema se u još četiri lokalna SNS-a, pišu Večernje novosti...List piše da je reč o o funkcionerima u Blacu, Velikom Gradištu i Zaječaru i da su pred raspuštanjem i odbori u Užicu, Boru, Bosilegradu, Ražnju....Kako...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.