Užice još bez vlasti

Izvor: B92, 03.Avg.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice još bez vlasti

Užice -- Pregovori za formiranje većine u Užicu intenziviraju se. DS tvrdi da je novoformirana koalicija stabilna, a u SNS kažu da građani žele promene.

Ključ odluke je u rukama socijalista, ali izgleda ne toliko onih u Užicu, koliko u centrali u Beogradu.

Iako je u Užicu formirana nova gradska vlast, naprednjaci su pokrenuli inicijativu da se i u ovom gradu preslika situacija u republici, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže predsednik GO SNS Užice Saša Milošević.

"Jednostavno grad je počeo da odumire i narod je to prepoznao. Mi smo juče uputili javni apel Socijalističkoj partiji Srbije da raskine tu koaliciju i da se okrene Srpskoj naprednoj stranci u URS-u i DSS-u, gde možemo da formiramo baš onako komotnu većinu", kaže on.

Ovu inicijativu podržao je i URS, koji je pre godinu dana napustio koaliciju s demokratama u kojoj su bili gotovo tri godine. Branislav Mitrović, predsednik GO ove stranke, kaže da je do razlaza sa bivšim koalicionim partnerima došlo zbog nerealizovanih projekata.

"U prethodne četiri godine u ovaj grad nije došao nijedan investitor, da nije otvoreno nijedno novo radno mesto, da ništa značajno nije urađeno po pitanju javnih preduzeća, da su javne finansije, gradske finansije u katastrofalnom stanju, da značajan broj započetih projekata nema izvestan završetak", kaže Mitrović.

Aktuelni gradonačelnik Užica, demokrata Jovan Marković, tvrdi suprotno i dodaje da je realizovano 40 projekata. Iako prilikom formiranja gradske vlasti nije bilo mesta za naprednjake, URS i DSS, vrata su i dalje otvorena za sve kojima je cilj razvoj Užica, kaže on.

"Opozicija uvek ima pravo da kritikuje i potpuno je logično da se oni udružuju oko zajedničkih ideja. Ja očekujem da će u ovom slučaju sigurno biti ispoštovana volja građana, s obzirom da je DS osvojila mandate koje je osvojila i da oni izražavaju tu izbornu volju građana. Naravno da treba razmišljati o tome da se proširi koalicija. Mi smo uvek spremni da se priključe oni koji imaju nameru da doprinesu da se planovi i projekti rešavaju na najbolji mogući način za građane Užica. U tom smislu mi smo otvoreni za saradnju", dodao je Marković.

Ključ odluke je u rukama socijalista, koji zbog obaveza u republici i gradu nisu bili dostupni medijima. Nezvanično oni su jasno pokazali svoj stav prilikom formiranja gradske većine sa demokratama. A hoće li zvanično ostati tako i ubuduće, videće se u narednim danima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.