Uz povike:Evo nas opet!, protestna šetnja i sinoć prošla Nišom

Izvor: RadioCity.rs, 21.Apr.2017, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz povike:"Evo nas opet!", protestna šetnja i sinoć prošla Nišom

Iako je, u prvi mah, izgledalo da će vremenske neprilike ponovo skratiti protestno okupljanje demonstranata u Nišu, na centralnom gradskom trgu se okupila veća grupa pre svega mladih ljudi, naoružanih pištaljkama, bubnjevima i transparentima koji su se u koloni, organizovano uputili u šetnju, Voždovom ulicom, pored Narodnog pozorišta i Suda, kroz ulice Lole Ribara i 7.jula do Gradske kuće.
Iako ne mnogo brojna, kolona je bila veoma bučna. Usput su uzvikivane parole: "Evo nas opet!", >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << "Nije naš predsednik!", "RTS-SNS" a pevalo se horski i "O (ne)svesti se!", "Vuče, vuče, bubo lenja", "Padni mi na grudi, Nebojša!" da bi se pred samom Gradskom kućom zaorilo:"Je l voliš kad se dere, Bulate?"

Protest je završen ispred Gradske kuće, gde se okupljenima obratila jedna studentkinja, obavestivši na početku prisutne da je "juče otpočeo sa radom paralelni univerzum oličen u Narodnoj skupštini".
"U njoj se protesti nisu desili, studenti nisu ustali protiv diktature, Maja Gojković nije čula naše zahteve za njenu smenu. Vremenska mašina nas je vratila sinoć u devedesete." - istakla je ona i to ilustrovala činjenicom da je Vojislav Šešelj, kako je naglasila, ispred Skupštine, ponovo nasrtao na studente, preteći. Mlada govornica je takođe podsetila "one sa amnezijom" da je Vojislav Šešelj na protestima 1992., "pozivao na odmazdu i krvoproliće studenata."

"Upozoravamo vas da ovo nisu devedesete. Da je pravde, tebe Vojislave i tvoje političke sinove Tomislava i Malog Aleka bi stigla lustracija!" - rekla je ona i posebno istakla da se to odnosi i na "sve druge političke aktere u proteklih dvadeset i kusur godina koji su doprineli da protest postane jedini oblik političke borbe"
Okupljeni su posebno burno reagovali, dugim zvižducima i skandiranjem, pri pominjanju Nebojše Stefanovića, na čiju je izjavu da "svakodnevna okupljanja i šetnje nisu protesti studenata ni studentskih organizacija već poraženih predstavnika političkih stranaka i štabova", usledio odgovor:

"Pogledaj nas, Nebojša! Ovde je narod koji nije pristao na vaše laži i manipulacije. Narod koji više ne ćuti. Narod koji se ne plaši vaše mašinerije progona. Stojimo hrabro i šetaćemo svakog dana jer je borba naroda za istinu i pravdu otpočela. "
Skup je završen rečenicom Džordža Orvela: "Što više društvo upada u laž, to više mrzi one koji govore istinu!"
Naredno protestno okupljanje zakazano je za danas u 18 sati.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.