Uvodjenjem Uprave za nadzor uvodi se dvovlašće

Izvor: NaDlanu.com, 05.Avg.2012, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvodjenjem Uprave za nadzor uvodi se dvovlašće

BEOGRAD, 4. avgusta 2012. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su u subotu da će osnivanjem Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama biti uvedeno dvovlašće u centralnu banku i da se neće znati ko je odgovaran za monetarnu politiku.

BEOGRAD, 4. avgusta 2012. (Beta) - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su u subotu da će osnivanjem Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama biti uvedeno dvovlašće u centralnu banku i da se neće znati ko >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je odgovaran za monetarnu politiku.Te navode odbacio je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Veroljub Arsić, koji je i predstavnik predlagača izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS), ističući da je guverner prvi medju jednakima.U raspravi o amandmanima na izmene Zakona o NBS, poslanici opozicije su naveli da je poznato da će novi guverner biti funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković, a direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama iz Ujedinjenih regiona Srbije.Povodom navoda opozicije da svi govore o tome da će funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković biti novi guverener, poslanik SNS Veroljub Arsić je rekao da opozicija iznosi suprotstavljene argumente jer istovremeno govori da zakon smanjuje ovlašćenja guvernera.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.