Ujedinjeni regioni Mlađana Dinkića i SDPS pobedili u Boru

Izvor: Press, 21.Jun.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ujedinjeni regioni Mlađana Dinkića i SDPS pobedili u Boru

Koalicija Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađana Dinkića i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) je sa 23,74 odsto osvojenih glasova pobedila na vanrednim lokalnim izborima koji su juče održani u Boru
Prema podacima stranke G17 Plus, na drugom mestu je koalicija Demokratske stranke (DS), Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS), Srpskog pokreta obnove (SPO) >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i VDS, koja je osvojila 17,99 odsto glasova.
Srpska napredna stranka (SNS) i Nova Srbija (NS) osvojile su 17,42 odsto glasova, a koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS-PUPS-JS) 11,82 odsto.
Cenzus su još prešle Liberalno demokratska partija (LDP) sa 6,57 odsto, koalicija Vlaške demokratske stranke Srbije (VDSS) i Romske partije sa 6,3 odsto i Demokratska stranka Srbije (DSS) 5,06 odsto glasova.
Srpska radikalna stranka (SRS) sa 4,47 odsto osvojenih glasova ostala je ispod cenzusa.
To znači da će, od ukupno 35 odborničkih mesta, Dinkićev URS sa SDPS-om imati 10 mandata, koalicija oko DS 7, SNS-NS 7, SPS-PUPS-JS 5, LDP 2, VDSS 2 i DSS 2 odbornička mesta.

Zamenik predsednika G17 Plus Vladimir Ilić izrazio je sinoć uverenje da će nakon izbora vlast u Boru činiti partije koje čine vlast i na republičkom nivou.
- Bilo bi logično da nakon formiranja vlasti i koalicionog dogovora mesto predsednika opštine pripadne predstavniku Udruženih regiona Srbije. Ovo je prvi put od osnivanja da Udruženi regioni Srbije učestvuju na nekim izborima - podsetio je Ilić, i dodao da je to pravi način da se preuzme odgovornost i vodi grad.
Pravo glasa u Boru imalo je 45.739 birača, koji su birali između 11 političkih stranaka, koalicija i grupa građana, a izlaznost je bila nešto ispod 50 odsto.
Regionalni koordinator Cesida Radomir Milošević rekao je da je na biračkom mestu Brezonik jedna osoba sa bejzbol palicom ušla na biračko mesto, pa je po intervenciji OIK-a i policije glasanje prekinuto, a potom nastavljeno nakon 20 minuta.
- Obišli smo 10 biračkih mesta i skoro sve izborne štabove stranaka i primetili da su u gradu bile prisutne tenzije, kao i da su stranke bile aktivne i na dan izbora - rekao je Milošević.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.