UŽIVO Vučić: Smenićemo četiri ministra

Izvor: Blic, 26.Jul.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO Vučić: Smenićemo četiri ministra

Glavni odbor Srpske napredne stranke izjasniće se danas o predlozima za rekonstrukciju Vlade Srbije a sednica je počela nešto posle pola pet u Sava centru.

- Prvi put našom zemljom vladaju izabrani na izborima, a ne tajkuni - rekao je u uvodnom izlaganju koji je otvoren za medije lider SNS Aleksandar Vučić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poručio da je prvi uspeh SNS to što su odbili podršku otuđenih centara finansijske moći i tajkuni.

- Imali smo hrabrosti da se suočimo sa moćnim finansijskim figurama - istakao je Vučić.

On je poručio Miroslavu Miškoviću i, kako jer rekao, njegovim političkim i medijskim slugama: "Nikada nas neće pobediti, jer su iza nas pravda, moral i narod".

Vučić je ponovio da u borbi protiv korupcije neće biti pošteđenih i istakao da ne bude iznenađenja ako bude uhapšen i neki član Glavnog odbora SNS.

Kao uspehe, on je naveo borbu protiv korupcije, početak pregovora o članstvu u EU.

- Četvrta naša pobeda je promena odnosa većine zemalja prema Srbiji. Naša peta pobeda je možda početak našeg političkog poraza, a to je uspostavljanje pristojne Srbije, za šta su zaslužni i Koštunica i Tadić, da nema obračuna sa političkim protivnicima - rekao je Vučić.

Lider SNS je ocenio da tvrdnje da se u Srbiji uspostavlja nekontrolisana moć, autokratija i diktatura ničim nisu potkrepljene.

- Autoritet je različit od autokratije - rekao je Vučić, ukazujući da je ta vrsta kritike izraz nemoći onih koji je izgovaraju, jer su im presečeni brojni poslovi.

On je napomenuo i da ne pristaje da daje reket kako neko ne bi pisao o autokratiji u Srbiji.

- Vreme je da vlast ne znači osionosti i bahatost, već poštenje, brigu i odgovornost - poručio je Vučić.

On je istakao da je namera da se promenom vlade podstakne odgovornost.

- Vladu menjamo jer podstičemo odgovornost, jer su promene neizbežne u naprednim ekonomijama i jer želimo da Srbija po prihodima bude lider u regionu - naveo je Vučić, dodajući da su izbori nepotreban trošak i štetna pauza u radu Srbije.

Odnoseći se na svoje dve funkcije - vicepremijer i ministar odbrane - on je rekao da će "jedan od nas dvojice" morati da bude rekonstruisan.

- Ne mogu da obavljam oba posla jednakim kvalitetom i posvećenošću - istakao je Vučić.

On je predložio promene četiri ministra - odbrane, poljoprivrede, kulture i sporta.

Prvi potpredsednik Vlade je takođe poručio da nije zadovoljon što još nije otvorena kancelarija za brze odgovore, kao i obrazovnim sistemom i "nekim našim kadrovima".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

UŽIVO Vučić: Smenićemo četiri ministra, ja ću prvi biti rekonstruisan

Izvor: Blic, 26.Jul.2013

Prvi potpresednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je danas da ubuduće neće obavljati jednu od te dve funkcije, naglasivši da će on biti prvi koji će u rekonstrukciji vlade biti rekonstruisan. Vučić je, na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.