Izvor: JUGpress.com, 08.Avg.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Medvedji potvrdjene tri liste, stigli džipovi i aktivisti iz drugih gradova

MEDVEDJA

Opštinska izborana komisija je u Medvedji za sada potvrdila tri izborne liste za lokalne izbore koji su zakazani za 8. septembar.

Poslenja potvrdjena je lista Partije demokratkog delovanja (PDD) koju predvodi Fljorim Sahiti, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine opštine Medvedje.

Na ovoj listi je 11 kandidata za 25 odborničkih mesta, koliko , po novom opštinskom Statutu ima Skupština opštine.

Ranije su potvrdjene izborne liste stranaka >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << okupljenih oko SNS, koja nosi ime Aleksandra Vučića, i Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS.

Obe ove liste imaju po 25 odborničkih kandidata.

Najavljeno je prikupljanje potpisa za još dve liste. koalicionu albanskih stranaka Demokratska partija i Alternativa za budućnost i srpske Grupe gradjana “Za budućnost i opstanak”.

Do ovih izbora Skupština opštine Medvedja je brojala 35 odbornika a ovaj broj je za deset smanjen zbog sve manjeg broja stanovnika u ovoj multietničkoj opštini koja se nalazi uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

I dok PUPS početak svoje kampanje najavljuje za period od 20. avgusta, vladajući SNS je uveliko počeo kampanju pa je Medvedja puna džipova sa registarskim tablicama iz drugih gradova, u kojima su nabildovani momci, a stigao je i Zoran Milojević Zelja koji je “odradjivao” izbore u ovoj opštini i pre četiri godine kada su albanske stranke dobile više mandata u lokalnoj skupštini nego na bilo kojim izborima.

Tu su i aktivista SNS uglavnom iz Leskovca koji nose majice sa natpisom” Zato što volim Medvedju” i ubedjuju ljude od kuće do kuće da je dosadašnja lokalna vlast mnogo učinila za njihov bolji život.

Dosadašnji predsednik opštine Medvedja i prvi na listi SNS i njihove koalicije Nebojša Arsić se ne pojavljuje medju glasače, ne obilazi teren čak ni u ovoj predizbornoj kampanji, prenose JUGpressu njegove stranačke kolege i meštani..

Više osoba iz Medvedje je ispričalo JUGpressu da su ljudi ogorčeni i da, tvrde, nije zanemarljiv broj onih koji ne žele da u svoje kuće i dvorišta puste aktiviste SNS .

Dobri poznavaoci prilika očekuju da će to nezadovoljstvo činjenicom da je u Medvedju u protekle četiri godine stiglo dosta novca, koji je potrošen na projekte koji ne služe otvaranju novih radnih mesta i boljem životu gradjana, Zelja sa momcima već znati da “kanališe” proverenim metodama koje su već korišćene i u ovoj ali i u drugim opštinama u predizbornim i izbornim kampanjama.

U odboru Dveri u Medvedji uredno nabrajaju neke od investicija.

“Rekonstrukcija opštine koja je koštala 600.000 evra a predsednik oštine Nebojša Arsić je za sebe napravio kancelariju od 100 metara kvadratnih, 200 metar obilaznica koja je plaćena 200.000 evra, vidikovac kod spomenika, na koji nema ko da ide, koji sa strujom i nekakvom rekonstrukcijom kućice vodovoda košta oko 170.000 evra, rekonstrukcija Doma zdravlje od 400.000 evra koja još nije završen i krov prokišnjava nekakve potporne zidove od 150.000 evra, fontanu u centru od oko 80.000 evra, uredjenje fasada od preko 120.000 evra, sportski teren od oko 30m2 plaćen je 40.000 evra”, kažu u ovom odboru .

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.