Tužilaštvo naložilo policiji proveru navoda oko listića

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo naložilo policiji proveru navoda oko listića

"Tvrdim da će se doći do istine, ko je je režiser takozvane izborne krađe u Srbiji. I tvrdim da se priprema egipatsko proleće u režiji upravo onih koji su izgubili izbore, a sada žele da na ulici ostvare pobedu"-rekao je Boško Ničić nosilac liste URS u Zaječaru. Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da džak sa glasačkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << listićima nije iz Zaječara već iz jednog mesta u Vojvodini

BEOGRAD – Portparol Republčkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je Tanjugu da je tužilaštvo zahtevalo od policije proveru svih navoda u vezi sa poreklom i autentičnošću listća koji je u četvrtak javno predstavila Srpska napredna stranka.

Takođe će biti ispitano da li je to moglo da utiče na regularnost izbornog procesa, naglasio je Zorić.

--------------------------------------

Dulić: Vreću sa listićima ukrao član SNS u Zaječaru

BEOGRAD – Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić na svom Tviter nalogu napisao je da je vreću sa glasačkim listićima, koje su predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) pokazali kao dokaz izborne krađe, ukrao član SNS-a u Zaječaru.

„Pronašlo se odakle je ta vreća, ukrao je njihov član u Zaječaru pred kamerama pa je dopremio u Bgd..toliko o tome”, napisao je Dulić, koji je član rukovodstva Demokratske stranke.

Beta

-------------------------------------------

SNS: Džak je iz Vojvodine, a ne Zaječara

BEOGRAD – Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da džak sa glasačkim listićima nije iz Zaječara već iz jednog mesta u Vojvodini i najavila da će danas objaviti dodatne dokaze o izbornoj krađi 6. maja.

Reagujući na izjavu ministra Olivera Dulića, koji je na svom Tviter nalogu objavio da je vreću sa glasačkim listićima „ukrao član SNS u Zaječaru”, predsednik službe za informisanje SNS-a Vuk Fatić naveo je u pisanoj izjavi da je džak „iz jednog mesta u Vojvodini, više stotina kilometara udaljenog od Zaječara”.

„Bilo bi lepo kada bi nam Oliver Dulić objasnio koliko je, zapravo, džakova sa glasačkim listićima nestalo. I kako je moguće da bilo ko u ovoj zemlji ukrade makar jedan listić, a ne čak ceo džak, a da niko zbog toga ne odgovara pred zakonom, dok Republička izborna komisija proglašava konačne izborne rezultate”, rekao je Fatić.

On je dodao da bi Duliću, koji je funkcioner Demokratske stranke, bilo bolje, ako se već prihvatio zadatka da nađe onog ko je ukrao glasove, da ga traži među članovima svoje stranke.

Beta

-------------------------------------------

Ničić: Materijal koji se našao kod Nikolića potiče iz Zaječara.

BEOGRAD – Nosilac liste URS-a u Zaječaru i dosadašnji gradonačelnik tog grada Boško Ničić izjavio je danas da veruje da izborni listići koji je predsednički kandidat pokreta „Pokrenimo Srbiju” Tomislav Nikolić pokazao ispred Skupštine Srbije potiču iz Zaječara.

„Imam sumnju da materijal koji se našao u rukama Nikolića potiče iz Zaječara”, rekao je Ničić Tanjugu.

On je podsetio da se u izbornoj noći u Zaječaru dogodio incident čiji snimak kruži internetom na kojem se vidi kako neke osobe „vršljaju” po izbornom materijalu.

„Mislim da je zaista krajnje vreme, da državni organi preduzmu mere, privedu sve bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju na osnovu snimaka gde se vidi da vršljaju po izbornom materijalu i utvrde , šta su u tom trenutku radili, na mestu na kome se predaje izborni materijal”, rekao je on.

Ničić je takođe zatražio da se utvrdi kako to da po zatvaranju biračkih mesta niko u biračkim odborima nije imao primedbe na tok izbora a da dva sata kasnije tvrde da su izbori navodno pokradeni.

„Dva sata pre toga, ni na jednom od 69 biračkih mesta u Zaječaru nema primedbi, potpisuju svi zapisnike bez ijedne primedbe, a odjednom nakon dva sata, kada oni još nisu stigli s biračkih mesta, njihovi šefovi partija se pojavljuju sa pričom o izbornoj krađi i upravo njih zatiču, kako vrše radnje koje nisu dozvoljene po Zakonu o izborima”, istakao je nosilac liste URS-a.

Ničić očekuje od policije i tužilaštva da pregledaju snimljeni materijal i „odrade svoj posao”.

„ Imaju snimke od nekoliko sati. I te ljude da saslušaju. Tvrdim da će se doći do istine, ko je je režiser takozvane izborne krađe u Srbiji. I tvrdim da se priprema zaista egipatsko proleće u režiji upravo onih koji su izgubili izbore, a sada žele da na ulici ostvare pobedu”, zaključio je Ničić.

Tanjug

----------------------------------------------

objavljeno: 11.05.2012.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.