Trošadžije radikali i naprednjaci

Izvor: B92, 21.Jan.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trošadžije" radikali i naprednjaci

Beograd -- Podaci u Informatoru Skupštine pokazuju da su najveće "trošadžije" radikali i naprednjaci, koji su potrošili tri i po miliona dinara više nego poslanici ZES-a.

Poslanici skupštine Srbije radili su tokom prošle godine svega 90 dana, a za to vreme potrošili skoro šezdeset odsto budžeta za normalan jednogodišnji rad, piše Blic.

Podaci o troškovima poslanika, koji su za godinu dana usvojili svega 48 zakona i 32 deklaracije i rezolucije, bili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi još drastičniji i ukazivali na veće rasipništvo da se skupština potrudila da izračuna svoje troškove do kraja godine, a ne samo do 20. novembra.

Prema Informatoru, iz budžeta je prošle godine za rad poslanika bilo izdvojeno 1.035.975.000 dinara, a do 20. novembra poslanici su na plate, dnevnice, putovanja, parkiranje i slično potrošili 586.301.776 dinara.

Samo zbog izbora nisu radili tri meseca, a novi saziv konstituisan 11. juna je do kraja godine radio samo 67 radnih dana, odnosno 424 sata i 55 minuta.

Od tog vremena, čak 117,34 sata potrošeno je na raspravu mimo dnevnog reda. Naravno, neslavno su prednjačili poslanici SRS sa 67 sati uglavnom svađa i kletvi.

Iz Informatora se jasno vidi da su dnevnice poslanika koji su u skupštinu ušli sa izborne liste radikala za čak četiri miliona dinara ili oko 44.000 evra veće od poslanika koji pripadaju grupi Za evropsku Srbiju. I jednih i drugih je po 78.

Izvori Blica iz skupštine tvrde da radikali napumpavaju svoje dnevnice zakazivanjem sastanaka poslaničkog kluba mimo održavanja sednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.