Tri poslanika SNS podneli ostavke zbog duplih funkcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri poslanika SNS podneli ostavke zbog duplih funkcija

Rukovođeni odlukom Srpske napredne stranke da članovi te partije ne mogu da obavljaju istoremeno dve plaćene funkcije, u skupštinu su stgle ostavke tri poslanika SNS.

Ostavke su podneli Marija Stevanović iz Svilajnca, Dražen Jarić iz Bčke Palanke i Dejan Andrijević iz Niša.

Stevanovićeva je u obrazloženju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << navela da podnosi ostavku “zbog političke odluke SNS na čijoj se izbornoj listi nalazi, da članovi stranke ne mogu istovremeno da obavljaju više funkcija”.

U ostavci njenog stranačkog kolege Jarića piše da “poštujući i sprovodeći politiku SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića da jedna osoba ne kumulira više funkcija, daje ostavku na funkciju narodnog poslanika”.

Andrijević, koji je ostavku podneo 12. septembra, samo se pozvao na Zakon o izboru narodnih poslanika.

Stevanovićava i Jarić ostavke su podneli 15. septembra.

Te poslanike će u parlamentu, kada Adminsitrativni odbor potvrdi ostavke, a Republička izborna komisija to i konstatuje, zameniti kandidati za poslanike koji su sledeći na spisku.

U skupštinu su stigle i ostavke dva člana i jednog zamenika člana RIK.

Ostavku su podneli članovi RIK Marko Janković i Maja Pejčić i zamenik člana Komisije Sonja Podunavac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poslanici SNS podneli ostavke zbog duplih funkcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2014

Rukovođeni odlukom Srpske napredne stranke da članovi te partije ne mogu da obavljaju istovremeno dve plaćene funkcije, u skupštinu su stigle ostavke tri poslanika SNS...Ostavke su podneli Marija Stevanović iz Svilajnca, Dražen Jarić iz Bačke Palanke i Dejan Andrijević iz Niša. Stevanovićeva...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.