Tomić očekuje u četvrtak usvajanje zakona o radu

Izvor: Politika, 15.Jul.2014, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomić očekuje u četvrtak usvajanje zakona o radu

BEOGRAD  - Poslanica Srpske napredne stranke i šef skupštinskog odbora za privredu Aleksandra Tomić izjavila je danas da će u četvrtak biti usvojen zakon o radu, jedan od prvih zakona koji bi trebalo suštinski da donese promene u privredi Srbije.

Zajedno sa tim zakonom ide i zakon o socijalnom i penzionom osiguranju, u narednih deset dana očekuje se i zakon o privatizaciji i stečaju, a do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << meseca i zakon o planiranju i izgradnji, najavila je Tomić.

Poslanica SNS je u Jutarnjem programu TV Pink ukazala da su ta četiri zakona najbitnija za pokretanje privrede.

Tomić je obrazložila da zakon o radu detaljno definiše odnos između poslodavaca i zaposlenih i omogućava otvaranje novih radnih mesta, a investitorima predvidivo poslovanje u budućnosti u Srbiji, kada dolaze u situaciju da ulažu kapital.

Najveći troškovi, a to su penzije i plate, koje iznose 54 odsto ukupnog budžeta Srbije, odnosno 61 procenat svih javnih prihoda, praktično se stavljaju pod potpunu kontrolu, precizirala je Tomić.

„Smanjićemo sve te troškove, napraviti efikasniju privredu i samim tim poslovati konkurentnije”, najavila je poslanica SNS.

Tomić je kazala da će zakonskom regulativom biti omogućeno da investitori dobiju potrebnu dokumentaciju u roku od 28 dana.

Prema njenim rečima, cilj je privlačenje što više investitora, otvaranje radnih mesta pre svega mladima kojima je to u ovom trenutku najviše potrebno.

Tomić je istakla da su veliki rashodi koji bi morali da se svedu na standardnu meru sa kojima se ulazi u pregovore sa međunarodnim institucijama.

Javni sektor je u velikim rashodima i problemima, rekla je Tomić i dodala da postoje pitanja EPS-a i Srbijagasa i da se po usvajanju svih reformskih zakona stvaraju preduslovi za sprovođenje velikih mera koje se odnose na javni sektor.

„Naredne dve godine, prvi efekti ove politike će se osetiti, a kroz tri godine će to sigurno zaživeti i jednostavno građani Srbije će bolje živeti”, dodala je Tomić.

Tanjug

objavljeno: 15.07.2014.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Tomić očekuje u četvrtak usvajanje zakona o radu

Izvor: Blic, 15.Jul.2014

Poslanica Srpske napredne stranke i šef skupštinskog odbora za privredu Aleksandra Tomić izjavila je danas da će u četvrtak biti usvojen zakon o radu, jedan od prvih zakona koji bi trebalo suštinski da donese promene u privredi Srbije...Zajedno sa tim zakonom ide i zakon o socijalnom i penzionom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.