Tadić: Neće biti koalicije DS i SNS

Izvor: Politika, 15.Apr.2011, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Neće biti koalicije DS i SNS

KRALJEVO – Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić rekao je danas u Kraljevu da ne postoji dogovor o formiranju koalicije njegove partije i Srpske napredne stranke (SNS).

„Postoje naznake u javnosti da se priprema neka velika koalicija, ali nema govora o tome. Mogućnost formiranja velike koalicije između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke ne postoji jer su one stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << različitih programa i orijentacije”, rekao je Tadić novinarima.

Prema njegovim rečima, za Srbiju je najvažnije da što pre dobije status kandidata za EU.

„Srbija je zemlja u kojoj investitori trenutno nerado plasiraju sredstva. Očekujemo da dobijanjem statusa kandidata, čiji je preduslov sprovođenje akcionog plana dogovorenog sa (evropskim komesarom za proširenje) Štefanom Fileom, nastane bolje stanje u Srbiji i da dobijemo nove investicije”, rekao je Tadić.

Dodao je da izbore treba održati nakon što Srbija dobije status kandidata za EU.

„Moramo da idemo korak po korak, ali da idemo sigurno napred, jer to je u skladu sa evropskim tendencijama”, rekao je Tadić. Beta

------------------------------------------------------------

Tadić: Izbori kao doprinos bržem napretku zemlje ka EU

BEOGRAD - Parlamentarni izbori u Srbiji treba da budu doprinos bržem napretku zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji (EU) a ne kočnica na tom putu, izjavio je predsednik Boris Tadić, saopštila je danas pres služba predsednika.

Tadić smatra da zato izbori treba da budu raspisani posle odluke država članica EU da Srbija dobije status kandidata za ulazak u Uniju. „Izbori u Srbiji treba da budu deo naše evropske agende i doprinos bržem napretku ka članstvu u EU, a ne kočnica na tom putu. Srbiji je zato potrebna stabilnost kako bi ovaj važan posao finalizirali”, rekao je predsednik Tadić koji je juče razgovarao sa predsednikom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

Predsednik Srbije je dodao da ima razumevanja za nestrpljenje i nervozu pojedinih opozicionih stranaka, ali da je Srbiji umesto izazivanja nestabilnosti i stalnih prikrivenih pretnji nasiljem, potrebno upravo suprotno: stabilnost, rad na rešavanju problema građana i izvesnost.

„Posle dobijanja statusa kandidata, od koga će korist imati svi građani, u mirnoj, civilizovanoj i demokratskoj atmosferi održaće se izbori. Ultimatumi, pretnje i licitiranje datumima, potpuno su neprimerena sredstva”, istakao je predsednik Tadić. Tanjug

objavljeno: 15.04.2011.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.