Tabaković: Najniže grane srpskog zdravstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Najniže grane srpskog zdravstva

BEOGRAD -

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Jorgovanka Tabaković ocenila je danas da je zdravstvo u Srbiji na najnižim granama po pitanju usluge koje se pružaju građanima.

Na konferenciji za novinare, kako prenosi SNS, Tabaković je ocenila da je potrebno da Poreska uprava kontroliše doprinose za uplatu zdravstvenog osiguranja a ne poslovne banke, kao i da država mora da spreči monopol među proizvođačima lekova, kako građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bi morali da kupuju medikamente iz svog džepa.

"Zaključak koji je Vlada Srbije donela u vezi sa dugom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prema proizvođačima lekova, od 20 milijardi dinara, a koji je potpisao potpredsednik Vlade Ivica Dačić, zapravo je čin kojim država sebe oslobađa 40 odsto duga, dok će ostatak otplaćivati u naredne tri godine, prema uslovima koje će sama propisati", rekla je ona.

Tabaković je ocenila da na taj način vlast želi da građanima i Međunarodnom monetarnom fondu deficit države prikaže daleko manjim nego što on zaista jeste.

"Građani će, međutim, ovaj dug morati da vraćaju jer on stvarno postoji, iako nije evidentiran", rekla je ona.

Funkcionerka SNS je dodala da se neprikazivanje obaveza u knjigama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ne dešava prvi put i da je država to uvek prećutkivala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tabaković: Stihijsko i površno vođenje zdravstva (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Apr.2012

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovana Tabaković izjavila je danas da je Srbiju "stihijsko, površno i ličnim interesima motivisano" vođenje zdravstva dovelo do toga da ima jednog jedinog domaćeg proizvođača lekova...Tabaković je na konferenciji za novinare rekla da je Vlada Srbije sačinila...

Nastavak na S media...

SNS: Lek za zdravstvo

Izvor: RTV 5, 08.Apr.2012

Deficit države je mnogo veći nego što ga prikazuju Tabaković je na današnjoj konferenciji za novinare naglasila da država u Zaključku Vlade Srbije izbegava evidentiranje postojećeg duga u poslovnim knjigama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i prikazuje građanima i Međunarodnom...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.