TUŽILI NAPREDNJAKE ZBOG PESAMA NA MITINGU

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽILI NAPREDNJAKE ZBOG PESAMA NA MITINGU

BEOGRAD - Tužbom po naprednjacima! Marko Šelić Marčelo, autor pesme „Srbija, kuća na promaji“, i Dragan Kovačević iz grupe S. A. R. S., koja je vlasnik megahita „Buđav lebac“, presavili tabak i tužili SNS! Ova stranka je na mitingu održanom 5. februara u Beogradu bez dozvole muzičara emitovala njihove pesme.

BEOGRAD - Tužbom po naprednjacima!

Marko Šelić Marčelo, autor pesme „Srbija, kuća na promaji“, i Dragan Kovačević iz grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << S. A. R. S., koja je vlasnik megahita „Buđav lebac“, presavili tabak i tužili SNS! Ova stranka je na mitingu održanom 5. februara u Beogradu bez dozvole muzičara emitovala njihove pesme.

Marko Šelić kaže za Kurir da niko ne sme da zloupotrebljava nečija prava.

- Nema veze da li su naprednjaci ili neki drugi. Ko god se usudi na to, isto će završiti - poručuje Marčelo i dodaje da njega niko nije zvao da nastupa, niti ga je pitao za emitovanje.

- Zanimljivo je da se u pesmi koju su izabrali da puste pominje ubistvo premijera, ratovi, beda... Za nas su svi političari isti. Ne želimo da stajemo ni na čiju stranu - izričit je ovaj hip-hoper.

Dragan Kovačević iz grupe S. A. R. S. smatra da ovako nešto jeste reklama za bend, ali da su oni odbili da učestvuju u toj priči.

- Pozvala nas je zamenica Milanke Karić i rekla kako je njima jako bitno da se mi pojavimo na bini i podržimo ih, makar i na plejbek. Odbili smo, iako su nam lepe pare nudili. I pored toga, oni su emitovali našu pesmu! To stvarno nema smisla! Ne želimo da se naše ime vezuje za bilo koju političku partiju, za mene su svi oni g.. na! - ogorčen je Kovačević.

Oba autora novac koji budu dobili od ovog spora daće u dobrotvorne svrhe.

Ilić: Režimski umetnici!

Velimir Ilić poručuje da muzičari mogu slobodno da tuže.

- Ma neka tuže, to su režimski estradni umetnici! Tužakaju nas svi, pa nek tuže i oni.

Jedna tužba manje-više - opušteno će lider NS.

Proces u toku

Marija Cvijanović, iz „Sokoja“, organizacije muzičkih autora Srbije, kaže da im se niko iz SNS nije obratio.

- SNS nije unapred „Sokoju“ prijavila korišćenje muzike na mitingu. „Sokoj“ im se sada obratio i postupak je u toku - objašnjava Cvijanovićeva.

SNS: Nismo ih zloupotrebili!

Jorgovanka Tabaković iz SNS kaže da ne smatra da je emitovanje pesama grupa S. A. R. S. i Marčelo i Filteri na mitingu zloupotreba muzike u političke svrhe.

- Bila je intonirana himna, a emitovanje muzike pred sam miting i pred onolikim brojem ljudi trebalo bi da bude nešto što želi svaki autor - kaže Tabakovićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.