TADIĆ O KADROVIMA SNS: To su oni koje sam morao da izbacim iz DS jer su nedostojno obavljali funkciju!

Izvor: Press, 06.Feb.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ O KADROVIMA SNS: To su oni koje sam morao da izbacim iz DS jer su nedostojno obavljali funkciju!

Očigledno je da se SNS suočava sa ogromnim kadrovskim deficitom pa je prinuđena da pozajmljuje kadrovska rešenja iz drugih stranaka. Neka od njih su katastrofalna i među njima ima onih koje sam morao da izbacujem iz ministarstva odbrane i DS zbog nedostojnog načina na koji su obavljali svoju javnu funkciju, a koji su u ovoj vlasti postavljeni na izuzetno važne funkcije. O kadrovima koji pretrčavaju u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SNS, političkoj situaciji u zemlji, tabloidima, DS, da li će se ponovo kandidovati za predsednika, liderom SDS Borisom Tadiće razgovarao s urednicima Nedeljnika.
On se osvrnuo i na tabliode za koje je rekao:
"Mene tabloidi ne optužuju za očinstvo, već za to da sam pokušao da ih uništim, o čemu svedoči i krivična prijava koju je danas protiv mene podneo osnivač i vlasnik Kurira. Naravno, sve što je izneo u toj prijavi je potpuna neistina, jer niti sam se bavio uništavanjem niti stvaranjem tabloida.
Ako tvrdite da su tabloidi nastali u vreme mojih mandata time priznajete da ne smatrate da su listovi koji su bili optuženi za medijsku pripremu atentata na premijera Đindića, poput Nacionala i Identiteta, bili tabloidi. I umesto da mediji postavljaju ovakva pitanja meni, trebalo bi aktuelnu vlast da pitaju zašto su danas reanimirani novinari koji su u to vreme bili optuženi za učestvovanje u medijskoj pripremi ubistva Đinđića".

PROČITAJTE JOŠ:
Stefanović: 60.000 Albanaca želi srpski pasoš
DAČIĆ PORUČUJE: Nije ovo 19. vek, da postoje politički pritisci!
Nova sednica 10. februara, sa tri tačke dnevnog reda
   
Imenovanje Jelene Trivan za direktora Službenog glasnika posmatram iz ugodne daljine uz punu svest da su se takvi prelasci uvek dešavali i da će se uvek dešavati u politici, rekao je Tadić pričajući o svom bivšem potptredsedniku stranke dok je za Nebojšu Krsti}a bio još oštriji.
"Sa Nebojšom Krstićem sam se razišao nakon izbora 2012 godine. Stavovi koje on danas zastupa mi govore da bi se to desilo i da sam pobedio na izborima, jer su mnogo bliži naprednjačkoj vlasti i političkoj filozofiji nego mom načinu upravljanja i razumevanja politike. Vezivanje mog imena za njega samo proizvodi konzufiju u javnosti
Tadić tvrdi da nikakvih razgovora nije bilo na temu ulaska SDS u rekonstruisanu Vladu.
"Takve medijske spekulacije imaju za cilj diskreditovanje SDS kao opozicione stranke. SDS svoje opoziciono delovanje neće dokazivati time što će doprinositi porastu agresije u javnom dijalogu prostački vičući "stoko" i "đubre", kao što to čine predstavnici DS"
Oko bivših stranačkih kolega je rekao:
"Upozoravao sam da Pajtićeva podrška Đilasu na Glavnom odboru u Novom Sadu pred izbore, nije bila u svrhu uspeha na izborima, već izbornog kraha koji je priželjikavao samo da bi preuzeo stranku, a time je zarad sopstvene funkcije uništio poslednju šansu da DS napravi uspeh na tim izborima. Rekao sam da nemaju politiku i da se ne zna ko je predstavlja, a danas Pajtić govori o "srpskoj Srbiji", a Stefanović o ugledanju na Sirizu
Za Đilasa:
Đilas nije imao kapacitet za lidera i ulizički je podržavao saradnju sa SNS i Vučićem sve dok nije smenjen sa mesta gradonačelnika. Funkcionerska elita u DS ga je podržavala da uđe u koaliciju sa SNS, što su sada svi naprasno zaboravili.
Rejting DS nije pao nakon gubitka izbora, već nakon promene rukovodstva stranke i uspostavljanja ulizivačke politike prema Vučiću, koja je promenjena tek nakon što je Đilas smenjen sa pozicije gradonačelnika. Upravo zbog toga sam i osnovao novu stranku, kako bi oni koji su podržavali politiku koju sam uvek zastupao imali svoju političku opciju, a ne put u apstinenciju. Dakle, za SDS glasaju oni koji dobro znaju da bi DS danas bila u Vučićevoj Vladi samo da je Đilas ostao gradonačelnik.
Na kraju Tadić je na direktno pitanje da li će se kandidovati za predsednika kazao:
"Reći ću vam za godinu dana da li ću se ponovo kandidovati za predsednika Srbije.
O Nikoliću je kazao da vodi državu jednom rečju - katastrofalno.
On je nažalost tačno onakav predsednik kako sam upozoravao u kampanji 2012. da će biti. On je kao predsednik već toliko diskreditovao sam sebe svojim izjavama i postupcima, da je izlišno da iznošenjem svog stava doprinosim dodatnoj diskreditaciji.
O Šešelju da grupiše ekstremnu desnicu koja u ovom trenutku nema svog lidera. Njegovim povratkom se smanjuje prostor za stare i nove nacionaliste i šoviniste poput Obraza, Dveri, Sande Rašković Ivić, Vuka Jeremića

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.