Svi u odbranu Kosova

Izvor: S media, 10.Avg.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi u odbranu Kosova

Zamenik šefa Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi "svi politički subjekti u državi ozbiljno, odgovorno i jedinstveno trebalo da se suprotstave pokušaju otimanja dela teritorije Srbije - Kosova i Metohije".

"Srbiji je potreban ozbiljan i odgovoran pristup, saradnja sa svim zemljama u svetu članicama Evropske unije, Rusijom, Kinom, SAD i svim ostalim zemljama koje mogu da učestvuju u rešavnju naših problema", istakao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje kako treba da izgleda strategija odbrane Kosova i Metohije.

On je naglasio da je zaštita nacionalnih interesa prioritet, za šta je, prema njegovoj oceni, potreban "otvoren pristup, a ne obmanjivanja javnosti".

"Srpska politika se pretvorila u marketing. U jednom trenutku govori se o pobedi pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, kojoj je Srbija predala rezoluciju o Kosovu i Metohiji, a sedam dana kasnije imamo priznanje da je potencijana pobeda gotovo nemoguća", kazao je Vučić.

Liberalno - demoratska stranka ranije danas je kritikovala pristup Srbije rešavanju situacije na Kosovu i Metohiji i zatržila da se Rezolucija, podneta GS UN povuče, a zamerke su iznele i pojedine stranke vladajuće koalicije, pa je tako Srpski pokret obnove ukazao da u saradnji sa evropskim partnerima treba izmeniti tekst rezolicije, kako bi bio prihvatljiv za EU, SAD i Rusiju.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Potreban zaokret u politici prema Kosovu

Izvor: Studio B, 10.Avg.2010

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio da je potreban zaokret u državnoj politici prema Kosovu i dodao da bi on mogao da se zalaže za onu vrstu nezavisnosti tog područja koja bi odgovarala Srbima koji tamo žive. .."Danas je Kosovo nezavisno za 22 evropske zemlje, članice...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.