Stranke o tvrdnjama Stanka Subotića

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 16.Mar.2010, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke o tvrdnjama Stanka Subotića

Beograd -- Političke stranke ocenjuju da treba preispitati tvrdnje Stanka Subotića Caneta da su Beko i Mišković njegovim novcem kupili Luku Beograd i "Večernje novosti".

Političke stranke različito komentarišu optužbe Stanka Subotića. Dok naprednjaci sumnjaju da će vlast preispitati privatizaciju Luke i "Večernjih novosti", iz Demokratske stranke im poručuju da za to kako je privatizovano pitaju svog partnera Vojislava Koštunicu čija je Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << omogućila Miškoviću i Beku da kupe Luku i "Novosti".

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, samo da je na vlasti, tvrdi da bi odmah presipitao privatizaciju "Večernjih novosti" i Luke Beograd, jer sa pomenutim ljudima on lično "nema nikakav odnos".

S druge strane Jelena Trivan iz Demokratske stranke poručuje da će odgovore na pitanja ko je i kako došao do preduzeća i sa kakvim kapitalom Nikoliću najbolje dati Koštunica.

Istina je da su neki članovi Koštuničine Vlade učestvovali u spornim privatizacijama, tvrdi Trivanova i poručuje da će ova vlast sve ispitati.

Ona smatra da u tom smislu "više nego ironično” zvuči najava Tomislava Nikolića da će zajedno sa Koštunicom da ispita sporne privatizacije i da obori sadašnju Vladu Srbije koja je, prema oceni Trivanove, prva započela borbu protiv organizovanog kriminala na sistematičan i odlučan način.

Prema njenim rečima, Nikolićev program podrazumeva povratak na vlast "saradnika organizovanog kriminala", kako bi Srbija ponovo postala mirno utočište za sve one sa sumnjivim novcem koji se kriju od policije.

U međuvremenu se saopštenjem oglasila i Demokratska stranka Srbije koja navodi da se ta stranka uvek svom snagom borila protiv organizovanog kriminala i podseća da je, kada je DSS bio na čelu Vlade, pokrenuta istraga protiv Stanka Subotića i za njim je raspisana crvena poternica.

Sada je na pravosudnim organima da u sudskom postupku utvrde i istinitost svih njegovih javno iznetih tvrdnji, poručuju iz DSS-a.

"Istina je da je Vlada Vojislava Koštunice odbila da državni deo vlasništva 'Novosti’ proda nemačkom 'Vacu’, čiji je jedan od partnera Stanko Subotić. Portparolka DS-a je smišljeno i namerno obmanula javnost da je bilo kada u i bilo kom slučaju DSS učestvovao u protivzakonitim privatizacijama”, saopštava DSS.

Vlajko Senić, iz stranke G17 plus, koja je zajedno sa SPO-om i DSS-om bila u koalicionoj vladi kada su izvršene pomenute privatizacije, kaže da u okviru Skupštine ovu temu može da razmatra Odbor za bezbednost.

Senić kaže da ako neki državni organi smatraju da je u svemu tom nešto sporno treba to i da istraže, te da će se videti šta će po tom pitanju učiniti izvršna vlast i da stav svakog odgovornog pojedinca u državi mora da bude podrška svakoj borbi protiv korupcije i kriminala i da je to nešto što je prihvaćeno kao društvena norma.

Iz koalicije SPS-PUPS-JS kažu da ako je tačno ono što tvrdi Subotić, to treba da istražuju pravosudni organi.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da se izjava Subotića može tumačiti "i ovako i onako", da ne može kazati da li je Subotić u pravu ili nije i da to treba da ispitaju pravosudni organi, a ne poslanici.

Zamenik predsednika radikala Dragan Todorović kaže da su u toj stranci ranije čuli da je Cane Subotić sarađivao sa srpskim tajkunima, ali nisu imali nikakve dokaze da o tome govore.

Todorović kaže da je spreman da zakaže sednicu Odbora za bezbednost o ovom slučaju, jer ne veruje da će država ozbiljno ispitati poreklo novca u privatizaciji.

Radikali insistiraju na tome da se otkriju svi detalji i podsećaju da još nisu dobili odgovor na svoje pitanje o navodnom susretu u Parizu nekadašnjih visokih funkcionera SRS-a, a sada čelnika naprednjaka – Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića – sa Stankom Subotićem i Milom Đukanovićem.

A da li će ceo slučaj poput mnogih završiti samo kao tema u medijima nisu sigurni ni poslanici vladajuće koalicije.

"Vi ste svoj posao odradili izvanredno, sada ćemo da vidimo šta će da uradi izvršna vlast”, poručuje Vlajko Senić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"LUKA" demantuje tvrdnje Subotića

Izvor: TV Avala, 16.Mar.2010

Neistinite su tvrdnje da je kupovina Luke Beograd finansirana makar i jednim evrom iz sredstava Stanka Subotića, navodi se u saopštenju Luke Beograd, povodom optužbi Subotića da su Miroslav Mišković i Milan Beko njegovim novcem kupili Večernje novosti i Luku Beograd.

Nastavak na TV Avala...

D S S odbacila navode za učešće u spornim privatizacijama

Izvor: S media, 16.Mar.2010

Demokratska stranka Srbije odbacila je danas navode iz Demokratske stranke da je bilo kada učestvovala u protivzakonitim privatizacijama i uzvratila da su upravo ministri DS odgovorni za takve postupke. ..Portparol DS Jelena Trivan ranije danas je izjavila da bi lider SNS Tomislav Nikolić, koji je...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.