Stefanović o Cenzurisanoj istini: Materijala ima previše

Izvor: B92, 11.Avg.2016, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović o "Cenzurisanoj istini": Materijala ima previše

Beograd -- Levica Srbije organizovala je uličnu izložbu "Cenzurisane istine" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao odgovor na postavku "Necenzurisane laži" SNS.

Prema rečima lidera stranke Borislava Stefanovića, izložba na sažet način pokazuje sve laži i obmane režima Aleksandra Vučića.

"Materijala ima i previše, a ovo što smo danas izložili sakupili smo za par sati", rekao je Stefanović i dodao da su tim neispunjenim obećanjima, najavama boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << života, narušavanjem institucija, aferama, lažima, "pridodate i nove", iz ekspozea mandatara Aleksandra Vučića.

Kako kaže, izložba kroz tekstove "Tortuta u Juri, radnicima premaju pelene", i fotografijama prikazuje na "najizoštreniji način" kako se "srozava" životni standard građana dok se o boljem životu lažna.

Izložba je, rekao je Stefanović, organizovana na ulici, ispred same Galerije Progres, pošto druge galerije i kafei nisu smeli da ustupe prostor za to, u strahu od reakcije vlasti.

"Izložbom na ulici činimo vidljivijom drugačiju politiku odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića", rekao je Stefanović.

Ocenio je da je vlast izložbom "Necenzurisana istina" učinila sebi "medveđu uslugu" jer građani mogu na jednom mestu da pročitaju sve kritike vlasti.

Podsćeamo, izložba "Necenzurisane laži" je otvorena u ponedeljak 18. jula, u galeriji "Progres" u Beogradu i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

Fotografije sa izložbe možete pogledati - OVDE.

NUNS i NDNV su nakon toga istakli da da izložba "Necenzurisane laži" predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno vlasti, ali i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja.

Ubrzo je izložbu posetio i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ,koji je istakao da su optužbe o cenzuri besmislene.

"Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države", rekao je Vučić nakon obilaska izložbe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.