Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina

Izvor: RTS, 21.Avg.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović ocenio je da je lider DS-a Bojan Pajtić izjavom da policija ne treba da bude nezavisna institucija potvrdio da ne pravi razliku između političkih i državnih institucija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.
"Šef pokrajinske Vlade i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić očigledno je državne institucije poistovetio sa privatnom imovinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pošto već 15 godina vlada Vojvodinom, isključivo vodeći računa o sopstvenim interesima, ne mareći za građane", rekao je Stefanović u izjavi Tanjugu.
Stefanović je dodao i da izjavom da nigde u svetu policija ne treba da bude nezavisna institucija, Pajtić samo potvrđuje da ne pravi razliku između političkih i državnih instuticija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu.
"Srpska policija će nastaviti da radi nepristrasno, nepolitikantski i isključivo u skladu sa zakonom, sarađujući sa samostalnim i nezavnisnim instucijama, tačnije tužilaštvom i sudovima", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

Možda bi Pajtić od MUP-a želeo da napravi stranačku policiju, ali mu to građani neće dozvoliti, naveo je Stefanović koji je dodao i da bi za sve koji žive u Vojvodini mnogo korisnije bilo kada bi se lider demokrata, "nakon dužeg odmora i brčkanja na moru, konačno pojavio na poslu i počeo da radi ono za šta ga građani plaćaju".
"Ali problem je u tome što Pajtić nije ozbiljan i odgovoran političar, kao što to nije ni stranka koju predvodi" zaključio je Stefanović.
SNS: Pajtić se plaši izbora 
Srpska napredna stranka, reagujući na izjave lidera DS-a Bojana Pajtića o izborima i MUP-u uverena je da se on u stvari plaši izbora i pita ga dokle misli da kao premijer Vojvodine vrši pritisak na držvane organe.  
"Građani Vojvodine bili bi veoma zadovoljni kada bi Pajtić uložio bar deo energije i uradio bilo šta korisno za njih, od one silne energije koju troši na svoje medijske nastupe, koji se, doduše, na kraju uvek završe fijaskom i brukom", konstatuje SNS u saopštenju, prenosi Tanjug.
Naprednjaci Pajtiću postavljaju i pitanje "čega se više plaši - toga šta o njemu misle njegove stranačke kolege iz Demokratske stranke ili šta o njemu govore građani Vojvodine?".
U reagovanju na Pajtićevu izjavu da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije partijska institucija, SNS ga podseća da od 2012. godine ne važi "načelo Demokratske stranke - kadija te tuži, kadija ti sudi", i da nadležni državni organi ne dobijaju smernice u obavljanju svog posla iz centrale vladajuće stranke, kako je to bio slučaj sa DS, nego su slobodni i nezavisni u obavljanju svog posla i to rade isključivo na osnovu zakona i Ustava".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović: Za Pajtića su institucije privatna imovina

Izvor: Blic, 21.Avg.2015

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović danas je ocenio da je lider DS Bojan Pajtić izjavom da policija ne treba da bude nezavisna institucija potvrdio da ne pravi razliku između političkih i državnih institucija i da mu je bavljenje stranačkom politikom na prvom mestu...- Šef pokrajinske Vlade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.