Stefanović: Vlada nije plen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Vlada nije plen

BEOGRAD -

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da SNS ne razmišlja o podeli resora, odnosno o vladi kao podeli plena, ali da razmišlja da angažuje sposobne i stručne ljude, a ne samo političke kadrove.

Na pitanje da li će naprednjaci u vladi uzeti najjače resore, Stefanović je u intervjuu današnjim "Novostima" rekao da u SNS-u ne razmišljaju o vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao o plenu koji treba da se podeli.

"Naš stav je da mora da se postigne dogovor čija je suština da izvršna vlast funkcioniše kao jedan tim sa ciljem da građani Srbije žive bolje". rekao je on.

Dodao je da SNS razmišlja da u svojim resorima angažuje sposobne i stručne ljude, a ne isključivo političke kadrove, dodajući da trenutno ne bi pominjao imena.

Zapitan hoće li biti predsednik Narodne skupštine, kako se uveliko priča, Stefanović je rekao da se unutar stranke nije razgovaralo o kadrovskim pitanjima.

"Jedino nas interesuje program nove vlade i platforma na kojoj će se zasnivati. O imenima će se odlučivati u narednom periodu", rekao je potpredsednik SNS, najavivši da će jedna od prvih mera vlade biti novi zakon o javnim nabavkama, na osnovu koga će država da uštedi 600 miliona evra na godišnjem nivou, od čega će građani Srbije imati konkretne koristi.

Na pitanje da li konačan dogovor koče veliki apetiti PUPS-a, Stefanović je rekao da se Srpska napredna stranka trudi da korektno vodi pregovore i da to ne shvata kao feudalizaciju vlade, niti su dosadašnji razgovori bili bazirani na podeli resora. Najvažnije u ovom momentu su konkretna rešenja koja možemo da ponudimo, razgovaramo o državotvornim pitanjima.

Istovremeno, "Danas" piše kako je u PUPS-u rečeno da je Partija ujedinjenih penzionera Srbije, koalicioni partner SPS, praktično isključena iz pregovora o formiranju nove vlade, da nije konsultovana u vezi s njenim programskim principima i rešenjima za buduću unutrašnju i spoljnu politiku zemlje, niti o međustranačkoj podeli resora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.