Stefanović: SNS do kraja godine u EPP

Izvor: Politika, 08.Apr.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: SNS do kraja godine u EPP

BRISEL –Predsednik Narodne skupštine Nenad Stefanović izjavio je danas da veruje da će Srpska napredna stranka uskoro postati članica Evropske narodne partije, najbronije poslaničke grupe u Evropskom parlamentu.

„Ocekujem da ćemo do kraja godine učiniti prvi korak ka članstvu”, rekao je Stefanović novinarima nakon današnje konferencije o evropskim integracijama zemalja Zapadnog Balkana u Briselu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Na konferenciji koju je oganizovala Evropska narodna stranka (EPP), učestvovale su značajne političke ličnosti iz celog regiona i brojni poslanici EP.

„Želimo da kroz članstvo u EPP damo doprinos jačanju evropske ideje u Srbiji, što podrazumeva upravo one reforme koje mi zagovaramo”, rekao je Stefanović.

Predsednik Skupštine je naglasio da je osnovna poruka koju je danas preneo rešenost Srbije da nastavi reforme u skladu sa evropskim integracijama, ali i da privuče strane investiture kako bi omogućila bolji život građana.

„Ne želimo da učlanjenje Srbije u EU ili članstvo SNS u EPP bude bilo kakav poklon, već da radom zaslužimo da naša zemlja i naša stranka postanu punopravni članovi”, poručio je on.

Stefanović je najavio da će predsednik EPP Žosef Dol odmah nakon evropskih parlamentarnih izbora posetiti Beograd na razgovore o produbljivanju saradnje između SNP i EPP.

Tanjug

objavljeno: 08.04.2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Stefanović: SNS do kraja godine u EPP

Izvor: Press, 09.Apr.2014, 11:40

"Ocekujem da ćemo do kraja godine učiniti prvi korak ka članstvu", rekao je Stefanović novinarima nakon jučerašnje konferencije o evropskim integracijama zemalja Zapadnog Balkana u Briselu.. Na konferenciji koju je oganizovala Evropska narodna stranka (EPP), učestvovale su značajne političke...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.