Stefanović: Očekujem da će Kori Udovički biti deo nove vlade

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Očekujem da će Kori Udovički biti deo nove vlade

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović najavio je da će utorak biti održana sednica Glavnog odbora SNS, a očekuje da će se u novoj vladi naći i Kori Udovički u nekom od ekonomskih resora."Verujem da ćemo videti i Kori Udovički na nekom od ministarskih mesta, ne mogu danas da kažem na kom mestu, jer to nije definitivno dogovoreno", rekao je Stefanović.On je najavio da će se tokom vikenda nastaviti razgovori sa SPS i NDS, a da će u utorak biti sednica Glavnog odbora SNS kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << će mnogi detalji oko formiranja nove vlade biti poznati."Ono što je sada gotovo izvesno i što SNS podržava je učešće SVM u vladi, koji su izrazili želju da učestvuju na nivou državnih sekretara", rekao je Stefanović za RTS i naveo da se sa NDS i SPS do sada razgovaralo o platformi, a ne oko konkretnog učešća u vladi, ali da će tokom vikenda ti razgovori biti nastavljeni.Stefanović je rekao i da će u novoj vladi od oko 16 ili 17 ministarstava pet do šest ljudi biti iz SNS, jer ta stranka, kako je rekao, gleda šta je dobro za Srbiju.PREDSEDNIK PARLAMENTA NA SVAKIH GODINU DANAU Srpskoj naprednoj stranci razmišlja se o ideji da se u naredne četiri godine predsednik parlamenta bira na godinu dana, što bi omogućilo i drugim manjim strankama da na čelo najvišeg zakonodavnog tela dođe njihov predstavnik, rekao je danas potpredsednik SNS Nebojša Stefanović."Razmišljamo da predložimo unutar stranke i svima u parlamentu da prvi put izaberemo četiri predsednika parlamenta u toku naredne četiri godine, tako da svake godine damo priliku drugoj političkoj stranci da ima svog predstavnika na čelu parlamenta i pokaže da hoće da učestvuju u kontroli vlade", rekao je Stefanović za RTS.On je objasnio da je cilj tog predloga, između ostalog, i da parlament ne bude mašina za izglasavanje zakona, već da bude ozbiljna kontrola vlade."Svake godine birao bi se drugi predsednik parlamenta. Mi hoćemo da pružimo podršku, jer to ne bi moglo bez naših glasova", rekao je Stefanović navodeći da u ovom trenutku ne bi mogao da kaže koje bi to stranke bile koje bi dale predsednika parlamenta, budući da je to za sada ideja o kojoj se razmišlja.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U novoj vladi biće Kori Udovički"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2014

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović rekao je da će se tokom vikenda nastaviti drugi krug razgovora o novoj vladi i dodao da će ministarsko mesto u nekom od ekonomskih resora imati Kori Udovički. ..Ponovo u vladi Srbije: Kori Udovički biće deo Vučićevog tima.. .."U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tokom vikenda nastavak razgovora

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Apr.2014

BEOGRAD - Potpredsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Nebojša Stefanović potvrdio je da će tokom vikenda biti nastavljeni razgovori o Vladi i da će do, utorka 15. aprila, za kada je najavljena sjednica Glavnog odbora SNS-a, biti poznati mnogi detalji o formiranju novog kabineta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.