Izvor: S media, 27.Jan.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: O stolici Kosova u UN nema razgovora

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da o stolici Kosova i Metohije u Ujedinjenim nacijama ne može da se razgovara, i da niko nije ovlašćen da vodi takve razgovore.

"Jasno je definisano Ustavom i zakonima da se o tako nečemu ne može razgovarati. Za nas je nezavisnost (Kosova) neprihvatljiva, a razgovor o stolici bio bi razgovor o nezavisnsoti", rekao je Stefanović za TV "Prva".

Stefanović je naglasio da niko, pa ni premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ivica Dačić, mimo Ustava Srbije i zakona ne može da razogvara o nečemu za šta nije ovlašćen.

"Ne verujem da je do tih trazgovara došlo, niti da će doći", rekao je Stefanović, i istakao da u ovom trenutku Kosovo u smislu UN nije priznata država, već sastavni deo Srbije - "Da može bez Srbije, ne bi nas ni pitali".

U ovom trenutku, kako je objasnio, i Kina i Rusija pomažu Srbiji na očuvanju nacionalnih interesa i nema izgleda da će oni promeniti kurs.

Slučaj Šarić biće istražen do kraja

Stefanović je izjavio da veruje da će do kraja biti razjašnjeno da li je i ko sarađivao sa Darkom Šarićem, kao i da bi voleo da epilog tog slučaja bude u toku ove godine.

"Važno je da postoji neka vrsta konsenzusa da se ovaj slučaj razjasni do kraja, a kako smo kao građani obavešteni nema spora (Aleksandra) Vučića i (Ivice) Dačića i verujem da će obojica insistirati da se otrkrije ko je sarađivao sa Šarićem i njegovom grupom, ko ih je i da li upozoravao da treba da beže kada je trebalo da budu uhapšeni, ko je koristio njihov novac da privatizuje firme po Srbiji da upropaste našu provredu", rekao je Stefanović.

"Voleo bih da dobijemo epilog i odgovore na sva ta pitanja tokom ove godine", rekao je Stefanovoć gostujući na TV "Prva" i dodao da je važno da Srbija izgubi "oreol" da je zemlja koja štiti mafijaše i kriminalce i da konačno postane zemlja koja hoće da se bori protvi korupcije.

On je naveo da SNS želi da se utvrde sve okolnosti i ko je sa kim sarađivao.

"I kao što se u slučaju Miroslava Miškovića pokazalo, videćete da će i slučaj Šarić biti istražen do kraja", rekao je Stefanović.

Borba protiv korupcije, kako je naglasio, ne postoji sama za sebe, već je ona preduslov i za razvoj ekonomije i privlačenje stranih investitora, koji su se, dodao je, nakon prvih koraka u toj borbi, počeli interesovati za ulaganje u Srbiju.

"Drago mi je da država pokazuje ozbiljnost i da je pravosuđe nezavisno. Mi nismo postavili nijednog tužioca niti sudiju, niti vlasnike medija, isto je sve kao i pre izbora, ali se stvari ipak menjaju", smatra funkcioner SNS, koji je dodao i da podržava da se utvrde pravi vlasnici medija - ko stoji iza kog medija, čiji je kapital.

Brutalno pokradena volja Beograđana

Na pitanje da li postoje razlike između SNS i SPS po pitanju Beograda i promene vlasti u glavnom gradu, Stefanović je rekao da je suštinksa razlika između naprednjaka i socijalista to što je SPS uz sadašnju vlast u Beogradu, dok SNS želi suštinske promene za Beograđane.

On je rekao da tu ima i korupcije, da se postavlja pitanje kako se koristi gradsko građevinsko zemljište i resursi Beograda, kao i šta je plan za razvoj grada.

"Plašim se da Beograd to nema, da ni gradonačelnik ni vlast nisu razmišljali kako da krenu napred...Razlikujemo se po pitanju poltike, jer smtramao da Beograđani zaslužuju bolje", rekao je Stefanović i dodao da naprednjaci nisu oni "koji iz prikrajka čekaju da zauzmu nečije mesto, već se bore za Beograđane".

On je rekao da je 2008. godine kada je pravljena gradska vlast "brutalno pokradena volja Beograđana", ali da naprednjaci ne žele da idu takvim putem.

(Tanjug, Foto: Beta/Milan Obradović/AV)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Šarić biće istražen do kraja

Izvor: Akter, 27.Jan.2013

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da veruje da će do kraja biti razjašnjeno da li je i ko sarađivao sa Darkom Šarićem

Nastavak na Akter...

Stefanović: Slučaj Šarić biće istražen do kraja

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2013

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da vjeruje da će do kraja biti razjašnjeno da li je i ko sarađivao sa Darkom Šarićem, kao i da bi volio da epilog tog slučaja bude u toku ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.